Rusya Ülke Günü Paneli

Rusya Ülke Günü Paneli -Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Arıcı: -Bugün Rusya, Türkiyeye en çok misafir yollayan ülkelerin başında geliyor. Bunun büyük kısmı da Antalyayı tercih ediyor. Bu durum daha da artırılmalıdır


ANTALYA (A.A) - Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Bugün Rusya, Türkiyeye en çok misafir yollayan ülkelerin başında geliyor. Bunun büyük kısmı da Antalyatercih ediyor. Bu durum daha da artırılmalıdır dedi.
     Abdurrahman Arıcı, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Rus-Türk İşadamları Birliği tarafından ATSO Konferans Salonunda düzenlenen Rusya Ülke Günü panelinde, Türkiyenin Rusya ile iyi ilişkiler içerisinde olduğunu belirtti.
     Rusya ile devlet başkanlığı ve başbakanlık düzeyinde ikili görüşmelerin olduğunu anlatan Arıcı, bu durumun turizme, kültüre en iyi şekilde yansıtılması gerektiğini, ticaret odaları ve Rusyadaki Türk iş adamlarının bunu yapacak güçte olduklarını vurguladı.
     Türkiyenin enerji açığı olduğunu, bunu komşularından karşıladığını belirten Arıcı, Bunun karşılığında bizim yapabileceklerimiz nelerdir- Satabileceğimiz şeyler önemli. Bunlar çeşitlendirmeli ve daha da arttırılmalıdır. Bunlar ortak şirketler vasıtasıyla olabilir diye konuştu.
     Rusyanın Türkiye için, Türkiyenin de Rusya için önemli bir ülke olduğuna dikkat çeken Arıcı, şunları söyledi:
     Bugün Rusya, Türkiyeye en çok misafir yollayan ülkelerin başında geliyor. Bunun büyük kısmı Antalyayı tercih ediyor. Bu durum daha da artırılmalıdır. Deniz, kum güneşin dışında başka yerlerin de değerlendirilmesi gerekiyor. Türkiye bunun için çabalıyor. Antalyayı iç kısımlara bağlayacak yollar yapılıyor. Önümüzdeki yıllarda bunlar bitecek. Antalya iç kesimlerle de irtibatlandırılacak. Antalyanın dağlık bölgelerine de turizm yatırımları var. Bunları yakında açacağız. İnşallah kültürel faaliyetlerle ilgili yatırımları da Antalyaya getireceğiz. Çünkü Antalyada turizmin 12 aya yayılması için mücadele ediyoruz. Hem kültürel hem de deniz turizmi için.
    
     -Antalya Valisi Altıparmak-
    
     Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ise Türkiyenin, Rusya ile olan ticaretinde en büyük kalemin enerjiye dayandığını, ancak son yıllarda Türkiyedeki Rus yatırımlarının hız kazandığını, bunun 1.1 milyar dolara ulaştığını söyledi.
     Türkiyenin Rusya ile olan ticaret hacmine değinen Altıparmak, şunları kaydetti:
     Türkiyenin en büyük turizm grubunu Rus turistler oluşturuyor. Bu pazarı ihmal edemeyiz. Neden zevk alıyorlar, tarzları nelerdir. Bunları araştırıp, Türkiye olarak farklı ürünlerin hizmetini sunma gayreti içerisindeyiz. Sadece otellere kapanıp kalmak, günü kum ve güneşle geçirmek değildir. Hem sektör olarak hem de kamu yönetimi olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu memnuniyeti arttırmanın çabası içerisindeyiz.
    
     -ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Budak-
    
     ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak da Antalyanın dünyanın en büyük 4üncü turizm destinasyonu olduğunu dile getirerek, Antalyanın ayrıca tarım ve çiçekçilikte önemli şehirlerden biri olduğunu belirtti.
     Dünyanın en önemli stratejik sektörü olan turizmde Antalyanın dünya devi bir kent haline geldiğini anlatan Budak, Antalyada yaşayan yabancı sayısı 40 bini geçti. Özellikle Rusların Antalyada binin üzerinde konut yatırımı var dedi.
     Budak, Türkiye ile Rusya arasında 35 milyar dolar ticaret hacmi bulunduğunu bildirdi.
     Panele Türkiyenin Moskova Büyükelçiliği Ticaret Başmüşaviri Atilla Kızılarslan, Moskova Büyükelçiliği Gümrük Müşaviri Recai Şen ile Türk ve Rus iş adamları da katıldı.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Rusya Ülke Günü Paneli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER