Renklerin Şizofrenik Dalgalanması sergisi

Renklerin Şizofrenik Dalgalanması sergisi -Mersinde, Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde tedavi gören hastaların yaptığı resim ve biblolardan oluşan sergi açıldı


MERSİN (A.A) - Mersin Devlet Hastanesi Hüseyin Dağlı Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde tedavi gören hastaların yaptığı resim ve biblolardan oluşan Renklerin Şizofrenik Dalgalanması sergisi açıldı.
     Kamu Hastaneleri Birliği İdari Hizmetler ve Toplum Ruh Sağlığı Derneği (TORSAD) Başkanı Yusuf Öztürk, İçel Sanat Kulübündeki serginin açılışında, ruh sağlığı yerinde olmayan hastaların topluma kazandırılması için Sağlık Bakanlığı tarafından tüm illerde devlet hastaneleri bünyesinde Toplum Destekli Ruh Sağlığı Merkezlerinin oluşturulduğunu anımsattı.
     Bu sayede başta şizofreni ve kronik psikolojik rahatsızlıkları bulunan hastaları rehabilite etmekte çok önemli yol katettiklerini vurgulayan Öztürk, şöyle konuştu:
     Ruh sağlığının iyi olduğu toplumlarda bireyler arasındaki ilişkiler daha kuvvetli oluyor. Biz de bu çalışmalarla onların birbirleriyle iyi ilişkiler kurmasını ve kendi kendilerine yetebilmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Kurumumuzda hastaların öz güvenlerini artırmak, sorumluluk duygularını geliştirmek ve üretkenliklerinin farkına varmalarını sağlamak amacıyla uğraş terapileri yapıyoruz. Bu sergiyle toplumun tüm kesiminde bir farkındalık oluşturmak istedik. Çalışmamıza destek veren İçel Sanat Kulübü ve Mersin Rotary Kulübüne teşekkür ediyorum.
     Açılışına hasta yakınlarıyla sanatseverlerin katıldığı sergi, 12 Şubata kadar gezilebilecek.
    
     Muhabir: Mesut İnce / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Renklerin Şizofrenik Dalgalanması sergisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER