Pir Sultan Abdal 23. Geleneksel Kültür

Pir Sultan Abdal 23. Geleneksel Kültür Etkinlikleri -Halk ozanı Pir Sultan Abdal, doğum yeri olan Sivasın Yıldızeli ilçesine bağlı Banaz köyünde düzenlenen etkinliklerle anılıyor


SİVAS (A.A) - Halk ozanı Pir Sultan Abdal, doğum yeri olan Sivasın Yıldızeli ilçesine bağlı Banaz köyünde düzenlenen etkinliklerle anılıyor.
     Banaz Köyü Topuz Baba Şenlik Alanında düzenlenen Pir Sultan Abdal 23. Geleneksel Kültür Etkinlikleri, 2 Temmuz 1993teki Sivas olaylarında hayatını kaybedenler anısına saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı. Banaz Köyü Otantik Semah Grubunun gösteri sunduğu programa, Sivasın yanı sıra çeşitli illerden çok sayıda vatandaş katıldı.
     Etkinlikte konuşan CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, 2 Temmuz 1993te Sivasta bir insanlık dramı yaşandığını söyledi. Sivas olayları sanıklarının bir kısmının Almanyada olduğunu ve hala Türkiyeye getirilemediğini savunan Özdemir, sanıklardan 5i hakkındaki açılmış davanın da zaman aşımına uğramış olmasının üzüntü verici olduğunu belirtti.
     Kamulaştırıldıktan sonra Bilim ve Kültür Merkezine dönüştürülen eski Madımak Otelinin müze yapılması konusundaki taleplere de değinen Özdemir, Bu ülkede demokrasiyi, insan hak ve özgürlüklerini savunan hemen herkesin ısrarla talebi olmasına rağmen hala Madımakın müze yapılamamış olması bir insanlık ayıbıdır ifadesini kullandı.
     Pir Sultan Abdalın halka karşı yapılmış haksızlığa boyun eğmemenin, başkaldırmanın, bu konuda gerekiyorsa bedel ödemenin timsali olduğunu belirten Özdemir, Pir Sultanın, Alevi-Bektaşi anlayışını asırlardan bu tarafa getiren büyük ozan ve büyük bir Alevi düşünür olduğunu söyledi.
     Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Selahattin Özel, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Kemal Bülbül, Pir Sultan Abdal 2 Temmuz Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Emel Sungurun konuşma yaptığı programın ardından, ozanın anıtına çelenk sunuldu.
     Bazı sanatçıların konser vereceği etkinlikler, yarın sona erecek.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Pir Sultan Abdal 23. Geleneksel Kültür Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER