Özgürlük İçin 10 Milyon İmza kampanyası

Özgürlük İçin 10 Milyon İmza kampanyası


BİLECİK (A.A) - AK Parti Bilecik Gençlik Kolları, Özgürlük İçin 10 Milyon İmza kampanyasına destek verdi.
     Memur-Sen Bilecik İl Temsilciliğini ziyaret eden AK Parti Bilecik İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Kurt, gazetecilere yaptığı açıklamada, kamuda kıyafet serbestliği konusundaki mağduriyetlerin giderilmesi konusunda Memur-Sene destek verdiklerini kaydetti.
     Söz konusu yasanın değişimiyle ilgili Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağışın sunduğu raporu hatırlatan Kurt, şöyle konuştu:
     Anayasanın 24. maddesi diyor ki; Herkes, vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir. 14üncü madde hükümlerine aykırı olmamak şartıyla ibadet, dini ayin ve törenler serbesttir. 14. maddeye döndüğümüzde Devletin uygun gördüğü şekilde diyor. Böyle bir çelişki olabilir mi- Kamusal alan dışında din ve vicdan özgürlüğü var da kamuya girdiğinde mi devletin uygun gördüğü şekilde din ve vicdan özgürlüğünü yaşayabilirsin. Bu bir çelişki değil midir- Düşünün, siz kadına 1930lar da seçme ve seçilme hakkını veriyorsunuz, bir ilin, belediye başkanını, milletvekilini seçebilirsin diyorsunuz. Hatta ülkenin başbakanını seçebilir ve seçilebilirsiniz diyorsunuz ama kamusal alanında kıyafet seçmeye gelince, Hayır senin kıyafetini ben seçerim diyorsunuz. Biz bu uygulamanın adaletsiz olduğunu düşünüyoruz. Bizler, AK Parti Bilecik Gençlik Kolları olarak Sayın Başbakanımızın önderliğinde, bu mağduriyetin giderileceğine inanıyoruz.
     Memur-Sen Bilecik Temsilcisi Güray Karamankaya da kampanya kapsamında Bilecikte hedefledikleri 10 bin imzayı geçtiklerini bildirdi.
     Konuşmaların ardından, Kurt kampanya formuna imza attı.
    
     Muhabir: Mesut Tankulu
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Özgürlük İçin 10 Milyon İmza kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER