Özgürlük İçin 10 Milyon İmza kampanyası

Özgürlük İçin 10 Milyon İmza kampanyası -Eğitim-Bir-Sen İhsaniye Temsilciliği, kamu iş yerlerinde çalışanlara kıyafet serbestliği getirilmesi talebiyle imza kampanyası başlattı


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) İhsaniye Temsilciliği, kamu kurum ve kuruluşlarına ait iş yerlerinde çalışanlara kıyafet serbestliği tanınması amacıyla imza kampanyası başlattı.
     Eğitim Bir-Sen İhsaniye Temsilcisi Yakup Gözel, pazar yerinde açılan stantta yaptığı konuşmada, kamuda kılık kıyafete sınırlama getiren ve başörtüyü yasaklayan uygulamalarla ilgili vatandaşların taleplerinin göz ardı edilemeyeceğini söyledi.
     Gözel, şöyle konuştu:
     Saç, sakal, tırnak uzunluğu, kazağın yakası, pantolonun kumaşı, ayakkabının topuk boyu ile ilgilenen, kadınlara başı açık olmayı dayatan, anayasada ve kanunlarda yeri olmayan, 1982 model darbe kalıntısı kılık kıyafet yönetmeliğinin değiştirilmesini istiyoruz. Kamuda kadınlar kategorize edilmekte ve kadınlar arasında ayrımcılık uygulanmaktadır. Ülkenin hür ve eşit bütün yurttaşları aynı hakları kullanamamakta, özellikle inancı gereği başörtüsü takan kamu çalışanlarına zorla başları açtırılmaktadır. Demokratikleşme yolunda önemli adımlar atan ve lider ülke olma konumundaki Türkiye, bu ayıptan en kısa zamanda kurtulmalıdır.
     Daha sonra, Gözel, sendikanın İhsaniye Temsilciliği Yönetim Kurulu üyeleri Muzaffer Ötkün ve Aydın Erdoğan, Kadınlar Komisyonu Başkanı Hatice Yılmaz ile vatandaşlar, kampanya çerçevesinde ilk imzaları attı.
    
     Muhabir: Burak Aydın / Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Özgürlük İçin 10 Milyon İmza kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER