Özgürlük İçin 10 Milyon İmza kampanyası

Özgürlük İçin 10 Milyon İmza kampanyası -Memur-Sen Kütahya Temsilciliği, kamu iş yerlerinde çalışanlara kıyafet serbestliği getirilmesi talebiyle imza kampanyası başlattı


KÜTAHYA (A.A) - Memur-Sen Kütahya Temsilciliği, kamu kurum ve kuruluşlarına ait iş yerlerinde çalışanlara kıyafet serbestliği tanınması amacıyla imza kampanyası başlattı.
     Memur-Sen Kütahya Temsilcisi Kamil Uçan, Sevgi Yolu diye bilinen Cumhuriyet Caddesindeki Küçük Park önünde kurulan stantta yaptığı konuşmada, Memur-Sen Konfederasyonunun, kurulduğu günden bu yana temel hak ve özgürlükleri savunarak, haksızlığa uğrayanların yanında olduğunu bildirdi.
     Temel hak ve özgürlüklerin tam olarak sağlanması, din ve vicdan hürriyetinin en geniş şekilde yaşanabilmesi için eylem ve etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirten Uçan, kamu çalışanlarının kılık ve kıyafetine ilişkin yönetmeliğin birçok kısıtlayıcı hüküm içerdiğini savundu.
     Uçan, yönetmeliğin, kadın çalışanların ayakkabısı ve pantolonunun şekli, saçını tarama biçimi ve modeli, tırnak kesimi, gömleğinin kol ve yakasının biçimi, etek boyu gibi unsurlarla ilgili düzenlemeleri kapsadığını dile getirerek, şöyle konuştu:
     Aynı yönetmelikte, erkek çalışanların ayakkabısından çizmesine, topuğuna, bıyığına, favorisinin bitiş noktasına, kravat ve giyilecek süvetere kadar müdahale ediliyor. Okullardaki kılık kıyafet özgürlüğü, takdir ettiğimiz ve desteklediğimiz bir uygulamadır. Ancak bu, derse ve okula tanınmış bir ayrıcalık ve özgürlüktür. Öğrenci ve öğretmenlerin tamamına tanınmış bir hak değildir. Okula ve derse özgürlük tanıyan anlayış, bireyi görmezden gelmemeli, özgürlüğün herkese tanınması beklentisine karşılık vermelidir.
     Özgürlük İçin 10 Milyon İmza kampanyasını, kamu çalışanlarına kıyafet serbestliği tanınması amacıyla başlattıklarını dile getiren Uçan, bir ay sürecek kampanya sonunda toplanacak imzaları Başbakanlığa sunacaklarını sözlerine ekledi.
     Daha sonra, Uçan, Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı sendikaların Kütahyadaki şube yöneticileri ve vatandaşlar, stantta ilk imzaları attı.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Özgürlük İçin 10 Milyon İmza kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER