Osmanlıdan Cumhuriyete Anayasal Kazanımlar paneli

Osmanlıdan Cumhuriyete Anayasal Kazanımlar paneli


KARABÜK (A.A) - Karabük Üniversitesinde (KBÜ) Osmanlıdan Cumhuriyete Anayasal Kazanımlar konulu panel düzenlendi.
     Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonunda gerçekleşen panele, Karabük Vali Yardımcısı Ali Uysal, KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kadı, akademisyenler, idari personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.
     KBÜ Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Recep Karacakaya, panelde yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin 89. yılının kutlanmasının mutluluğunu ve onurunu yaşadıklarını söyledi.
     Amaçlarının gençliğe tarih ve bilinç şuuru kazandırmak olduğunun altını çizen Karacakaya, 1876 kanun-i esasi, 1921, 1924, 1961 ve 1982 Anayasalarının içerikleri masaya yatırılarak, o zamanki günümüz şartlarından ve anayasal sistemlerin zaman içerisinde değişmesi gerektiğini söylemek istiyorum. Günümüz şatlarına uyarlanması önemli. Anayasal süreçlerde ne gibi eksikliklerin olduğunu ortaya koymalıyız. Bu eksiklerin nasıl giderilmesi gerektiğini tartışmalıyız. Cumhuriyeti bizlere emanet eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının ruhları şad olsun ve Cumhuriyetimizin 89. Yılı kutlu olsun diye konuştu.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Osmanlıdan Cumhuriyete Anayasal Kazanımlar paneli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER