Organik Yardım Eli Projesi

Organik Yardım Eli Projesi -Tarım Federasyonu Genel Başkanı Yüksel: - Amacımız engelliler hakkında kamuoyunda oluşan yardıma muhtaç algısını kırmak. Bu projeyle onların üreticilik bilincinin de ortaya çıkacağını düşünüyo


ANKARA (A.A) - Tarım ve Gıda Konfederasyonu Tarım Federasyonu Genel Başkanı Hakan Yüksel, Organik Yardım Eli Projesiyle engelliler hakkında kamuoyunda oluşan yardıma muhtaç algısını kırmak istediklerini belirterek, Biz bu projeyle onların üreticilik bilincinin de ortaya çıkacağını düşünüyoruz dedi.
     Organik Yardım Eli Projesi tanıtım toplantısında konuşan Yüksel, engellilerin Türkiyenin bir gerçeği olduğunu belirterek, hayatın her alanında, ekonominin her sektöründe engellilerle ilgili politikalar geliştirilip uygulamaya konulduğunu dile getirdi.
     Türkiyedeki engelli vatandaş oranının yüzde 8 olduğunu bildiren Yüksel, bu engellilerin yüzde 55inin kentlerde yüzde 45inin ise kırsalda yaşadığını söyledi. Yüksel, kırsal alanda yaşayan engellilerin yüzde 36sının okuma yazma bilmediğine dikkati çekerek, engellilerin yüzde 47sinin de hiç doktor yüzü görmediğini kaydetti.
     Özellikle kırsal bölgelerde, engelli çocuk sahibi olmanın utanç verici bir şeymiş gibi algılandığını belirten Yüksel, bu bölgelerde gün yüzü görmeyen engelli çocukların olduğunu savundu.
     Yüksel, bu doğrultuda kırsaldaki engellilerin şehirdeki engellilere nazaran daha dezavantajlı olduğunu tespit ettiklerini kaydederek, Kırsaldaki engellilerimiz için neler yapabiliriz, onlara neler verebiliriz düşüncesiyle aylarca süren çalışmalar yaptık. Çalışmalarımız neticesinde Organik Yardım Eli Sosyal Sorumluluk Projesini hayata geçirmeye karar verdik. Proje ile kırsalın sosyal sorunlarına ışık tutacağız diye konuştu.
     Proje kapsamında bu zamana kadar devletin vermiş olduğu imkanlardan yararlanamayan, devletin ulaşamadığı veya devlete ulaşamayanlar, engelli olmayı veya engelli yakını olmayı utanç olarak gören insanlara ulaşacaklarını ifade eden Yüksel, projenin mali kaynağını da yine kırsaldan alacaklarını vurguladı.
     Yüksel, halkın son dönemde organik ürünlere olan ilgisinde gözle görülen bir artış olduğunu da belirterek, Kırsaldaki üreticilerimizle yapılan protokoller çerçevesinde projeye destek veren herkese belli bir ücret karşılığında 1 yıllığına bir organik elma ağacı tahsis edeceğiz. Katılımcıya ait ağaca bir künye yerleştirilecek, katılımcı isterse koordinatları ile yeri sabit olan ağacını görebilecek sezonunda ağacının meyvelerini toplayabilecek. Vakti olmayanlar içinde biz 10 kg elmayı kasalara yerleştirerek organik sertifikası ile birlikte adreslerine kargo ile göndereceğiz ifadelerini kullandı.
     Engellilerin de bir şeyler üretmek istediklerini belirten Yüksel, Amacımız engelliler hakkında kamuoyunda oluşan yardıma muhtaç algısını kırmak. Biz bu projeyle onların üreticilik bilincinin de ortaya çıkacağını düşünüyoruz dedi.
     Yüksel, projeye dahil olabilmenin rakamsal değerinin ayda bir paket sigaraya verilen paraya denk olduğunu söyleyerek, bu bedelin günde sadece 32 kuruşa karşılık geldiğini, yıllık olarak da 120 lira olduğunu dile getirdi.
     Projenin, ilk etapta Ankaranın kırsalındaki engellilere ışık olacağını savunan Yüksel, projenin ilerleyen aşamalarda tüm yurda yayılacağını ifade etti.
    
     -Bu bir heyecan işi-
    
     Türkiye Sağlık Vakfı Genel Başkanı Murat Balaban da bu işin bir heyecan işi olduğunu kaydetti. Türk kültüründe dikili ağacı olmanın farklı bir duygu oluşturduğunun altını çizen Balaban, katılımcıların her elma yediğinde bu gönül bağını hissedeceklerini söyledi.
     Balaban, her insanın bir engelli adayı olduğunu anımsatarak, insanların iki nefes arasında bu duruma düşebileceğine dikkati çekti.
     Projenin tüm Türkiyeye yayılacağına inandığını belirten Balaban, kendileri için en büyük karşılığın engelli kardeşlerinden alacakları dualar olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: İbrahim Yılmaz
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber Organik Yardım Eli Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER