Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi

Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi -Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Dr. Şentürk başkanlığındaki bakanlık yetkilileri, Vali Güzeloğlunu ziyaret etti (Fotoğraf


MERSİN (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Dr. Talat Şentürk başkanlığındaki bakanlık yetkilileri, Vali Hasan Basri Güzeloğlunu ziyaret etti.
     Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi kapsamında gerçekleştirilen Proje Faaliyetleri Değerlendirme Toplantısı ve Organik Tarımsal Üretimin Çok Yönlü Değerlendirilmesi Çalıştayı için geldikleri Mersinde, Vali Güzeloğlunu ziyaret eden heyet, çalıştayla ilgili bilgi verdi.
     Vali Güzeloğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, çalıştayın Mersinde yapılıyor olmasından memnuniyet duyduklarını kaydetti.
     Mersinin Türk tarımında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Güzeloğlu, Mersinde yürütülen organik tarım çalışmaları da azımsanamayacak kadar fazla. İlimizde başlayan ve cuma günü sona erecek olan çalıştay ilimize ve ülkemize önemli kazanımlar getirecektir dedi.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Çiftepal ise, organik tarımla ilgili olarak yapılan çalışmaların değerlendirildiği çalıştaya, 33 ilin gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinin organik tarım görevlileri, araştırma enstitüleri konu uzmanları, organik tarım sertifikasyon kuruluşları ve organik tarım üretici birliklerinin katıldığını bildirdi.
     Çalıştayın tarımda yeni bir yol haritasını ortaya çıkaracağını ifade eden Çiftepal, Çalıştayda 2013 yılı içerisinde neler yapılabileceği programlanırken, ülkemizdeki organik tarımın en üst düzeye çıkarabilmesi amacıyla fikir alışverişinde bulunuluyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER