One Billion Rising etkinliği

One Billion Rising etkinliği -Kadına karşı şiddete dikkati çekmeyi hedefleyen etkinlik Kocaelide de gerçekleşti


KOCAELİ (A.A) - Kadına karşı şiddete dikkati çekmeyi hedefleyen One Billion Rising (Bir Milyar Ayaklanıyor) etkinliği Kocaelide de gerçekleştirildi.
     Dünyanın farklı kentlerinde toplam 1 milyar kişinin katılması hedeflenen etkinlikte, kadına şiddete karşı olan kadın ve erkekler, protestolarını dans ederek ortaya koydu.
     One Billion Rising etkinliği kapsamında İzmit Belediyesi Kültür Tepesi önünde toplanan kadınlar, çalınan müzik eşliğinde dans etti.
     Kocaelideki etkinliği organize eden Saadet Ebru Kuka, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünya çapında gerçekleştirilen etkinliğin Kocaelide de düzenlediğini ifade ederek, 190 ülkede kadına şiddete hayır diyen herkesin aynı müzikle dans ettiğini kaydetti.
     Dünyada 3 kadından birinin şiddete maruz kaldığını belirten Kuka, Türkiyede ise her 2 kadından birinin şiddete maruz kaldığını söyledi.
     Amaçlarının kadına yönelik şiddete hayır demek olduğunu vurgulayan Kuka, Kadına yönelik yapılan şiddete karşı elimizde bir sihirli değnek yok ama gerçekleştirilen bu etkinlike çok büyük bir farkındalık yarattık çünkü dans ettik. Daha önce kadına yönelik var olan şiddeti farklı yöntemlerle anlattılar. Biz dans ederek anlatmaya çalıştık diye konuştu.
    
     Muhabir: İbrahim Aktaş
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber One Billion Rising etkinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER