Ölümsüzlük Şehri Misis Projesi

Ölümsüzlük Şehri Misis Projesi -Misisteki antik kentte başlayan kazı çalışmaları sürüyor -Belediye Başkan Yardımcısı Çelik: Jeoradar taramaları sonucu elde ettiğimiz veriler kazı yapılan yerde bir tapınak olduğu yönü


ADANA (A.A) - Yüreğir Belediyesi koordinasyonda Misiste Ölümsüzlük Şehri Misis Projesi kapsamında başlatılan kazı çalışmalarının sürdüğü bildirildi.
     Yüreğir Belediye Başkan Yardımcısı Zülfü Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Adana Müzesi başkanlığında 24 Eylülde başlayan kazılara, Atatürk Üniversitesi, İtalyadan Pisa Üniversitesi ile Roma Enstitüsünden görevli araştırmacıların katıldığını söyledi.
     Çelik, Adananın 27 kilometre doğusunda yer alan Misis Antik Ketinin, Roma dönemine ait önemli kentler arasında yer aldığını ve tarihi İpek Yolu üzerinde kurulmuş olması nedeniyle de ayrıcalıklı olduğunu belirtti.
     Kazılarda bir tapınağa ait olabileceğini düşündükleri verilere ulaştıklarını belirten Çelik şunları kaydetti:
     Jeoradar taramaları sonucu elde ettiğimiz veriler kazı yapılan yerde bir tapınak olduğu yönünde. Ama bu bilgiler net değil. Roma döneminden kalan kalıntılar bize buranın bir dini merkez olma ihtimali olduğunu gösteriyor. Tabi bunu kesinleştirebilmek için kazının tamamen bitip, bulguların gün yüzüne çıkartılması gerekiyor. Toprak üstüne çıkmış mozaikler, yer yer görülen surlar ve su kemerleri var. Misisde gün yüzüne çıkarılmayı bekleyen çok sayıda tarihi eser var.
    
     Muhabir: Ömer Yıldız
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Ölümsüzlük Şehri Misis Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER