Okul Sütü Programı

Okul Sütü Programı -Milli Eğitim Müdür Vekili Bilge: Program kapsamında Erzurumda 94 bin 970 çocuğa süt dağıtılacak


ERZURUM (A.A) - Erzurum Milli Eğitim Müdür Vekili Abdullah Bilge, Erzurumda 938 ilköğretim ve anaokulunda toplam 94 bin 970 çocuğa süt dağıtılacak dedi.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen Okul Sütü Programı kapsamında ilköğretim ve anaokullarında süt dağıtımı başladı.
     Bilge, AA muhabirine yaptığı açıklamada, pazartesi günü okullarda süt dağıtımına başlandığı belirterek, yükleyici firma nedeniyle süt dağıtımının geciktiğini, normalde bir hafta önce dağıtımın yapılması gerektiğini söyledi.
     Erzuruma ulaşan sütün, Palandöken, Aziziye ilçelerinde dağıtımının tamamlandığı, bugün Yakutiye ilçesindeki okullarda tamamlanacağını belirten Bilge, Erzurumda hafta sonuna kadar 938 ilköğretim ve anaokulunda toplam 94 bin 970 çocuğa süt dağıtılacak. Dağıtıma başlanan okullarda hiçbir olumsuzluk yaşanmadı dedi.
     Bilge, program kapsamında gönderilen sütün, 200 mililitre olduğunu ve 4 ay oda sıcaklığında bekletilebilecek uzun ömürlü süt olduğunu vurguladı.
     (SGP-AKS)
<< Önceki Haber Okul Sütü Programı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER