Okul başarısında ailenin rolü ve aile

Okul başarısında ailenin rolü ve aile iletişimi konferansı


GİRESUN (A.A) - Görelede İrfan Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneğince (İRFAN-DER) Okul başarısında ailenin rolü ve aile iletişimi adlı konferans düzenlendi.
     Hasan Ali Yücel Kültür Merkezinde düzenlenen konferansta konuşan Giresun Üniversitesi (GRÜ) Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Psikolog İhsan Düşmez, ailenin, çocuğun hayat boyu gelişiminde etkili olduğu kadar ilk gelişim ve deneyim fırsatlarını hazırlaması açısından okul başarısında da etkili olduğunu söyledi.
     Aile içi ilişkilerin dengeli ve düzenli olmasının çocuğun başarısını olumlu yönde etkilediğine dikkati çeken Düşmez, Sağlıklı aile ortamında çocuk, karşısında anlayışlı, kendine güven veren sorunlarıyla yakından ilgilenen bir anne ve baba bulmaktadır. Bu tür ailelerde çocukla kurulan başarılı iletişim sayesinde onun çalışması desteklenmekte ve başarısızlığı anlayışla karşılanarak mantıklı çözümler birlikte aranmalıdır. Anne ve babanın ilgileri ve çocuğun öğrenim yaşamı için sağlıklı bir model oluşturması, okul başarısını büyük ölçüde etkilemektedir dedi.
     İRFAN-DER Başkanı Adem Karadirek de toplumların eğitimle gelişip yönlerini belirleyebildiğini vurguladı.
     Eğitimin eksik olduğu bir toplumda gelecekte olmaz diyen Karadirek, dernek olarak amaçlarının topluma üretken ve çalışkan bireyler yetiştirmek olduğunu da sözlerine ekledi.
     Konferansa, Görele Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Küçükali, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
    
     Muhabir: Kamil Yılmaz / Veysel Kara
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Okul başarısında ailenin rolü ve aile Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER