ODTÜde Bilim Eğlencelidir Etkinliği

ODTÜde Bilim Eğlencelidir Etkinliği -Lise öğrencilerine yönelik düzenlenen ODTÜde bilim eğlencelidir etkinliğine 750 öğrenci katıldı


ANKARA (A.A) - ODTÜnün lise öğrencilerine yönelik düzenlediği ODTÜde Bilim Eğlencelidir etkinliğine, davetli 15 liseden 750 öğrenci katıldı.
     ODTÜ Toplum ve Bilim Uygulama ve Araştırma Merkezi (TBM) tarafından organize edilen ODTÜde Bilim Eğlencelidir etkinliği, ODTÜ Kapalı Tenis Kortları (KTK) ile Kültür ve Kongre Merkezinde (KKM) düzenlendi.
     Etkinlikte, ODTÜlü akademisyenlerin ve öğrencilerin eşliğinde deneyler, yarışmalar, yerleşke içi geziler yapıldı, sergi açıldı.
     Ankara il ve ilçelerindeki 15 okuldan 750 lise öğrencisinin katıldığı etkinliğin Bilim Koridoru başlıklı bölümünde, Eğlenceli Fizik, Başka Gezegenlerde Yaşınız Kaçtır, Renkleri Nasıl Görürüz, Şifrelerin Matematiği, İnternet Güvenliği, Çöplükten Laboratuvara Basit Tasarımlar, Muzdan Ev Yapımı köşeleri yer aldı.
     ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezindeki programda ise Duyduk Duymadık Demeyin, Bir Yağmur Damlasının Maceraları, Proteinler Nasıl Katlanır, Farklı Bak Farkı Yarat, Robotlarla Tanışma, Biyomalzemelerle Doku Nasıl Yapılır projeleri sergilendi.
     Kısa film gösteriminin de yapıldığı etkinlikteki bilim yarışmasını oyuncu Gupse Özay sundu. Popüler Bilim Yarışmasında Kızılcahamam Anadolu Lisesi birincilik ödülünü kazandı.
     Toplum ve Bilim Uygulama ve Araştırma Merkezinden sorumlu Rektör Danışmanı Prof. Dr. İrem Dikmen Toker, etkinlikle öğrencilere bilimin eğlenceli yanını göstermeye çalıştıklarını ve topluma bilimi sevdirmeyi amaçladıklarını söyledi.
    
     Muhabir: Merve Yıldızalp
     Yayıncı: Tolga Özgenç
<< Önceki Haber ODTÜde Bilim Eğlencelidir Etkinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER