Muş Esnafına Sosyolojik Bakış anketi

Muş Esnafına Sosyolojik Bakış anketi


MUŞ (A.A) - Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Sosyoloji Bölümü öğrencilerinin, Muş Esnafına Sosyolojik Bakış adıyla başlattığı anket çalışmaları devam ediyor.
     MŞÜden yapılan yazılı açıklamada, öğrencilerin kentteki eczacılarla yaptığı anket çalışması sonucunda, Muşun yüzde 60ının yeşil kartlı olduğunun belirlendiği bildirildi.
     Açıklamada, şunlara yer verildi:
     MŞÜ Sosyoloji Bölümü 2. sınıf öğrencileri, öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Reşat Açıkgöz danışmanlığında, ekonomi ve esnafın durumunu tahlil etmek için anket çalışmasına başladı. Çalışmada öğrenciler ilk olarak eczacılarla görüştü. Ankete katılan eczacılar, Muşun yüzde 60ının yeşil kartlı olduğunu ifade etti. Eczacılar, eczanelerin sağlık zincirinin son halkası olduğunu belirtti. Ankette Muş halkının sağlığını önemsemediğini bildiren eczacılar, bunu da muayene ve ilaçların katkı payı ile Sağlık Bakanlığının politikalarına bağladı. Kendilerinin dahi kolay kolay doktora gitmediklerini ifade eden eczacılar, vatandaşların da ilaçlara olan güvensizlikten dolayı bitkisel ilaçları tercih ettiğini söyledi.
     Anket çerçevesinde kuaför ve giyim mağazası sahipleriyle yapılan görüşmelerde ise, üniversitenin açılmasının kente ekonomik olarak büyük fayda sağladığı ortaya çıktı.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muş Esnafına Sosyolojik Bakış anketi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER