Mobydick 2013e hazırlanıyor

Mobydick 2013e hazırlanıyor -ERÜ bünyesinde tasarlanan hidrojen enerjili araç, gelecek yıl Hollandada düzenlenecek Shell Eko-marathon yarışlarında dereceye girmeyi hedefliyor


KAYSERİ (A.A) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Temiz ve Yenilenebilir Enerji Kaynakları Kulübü öncülüğünde tasarlanan hidrojen enerjili araç Mobydick, gelecek yıl Hollandada düzenlenecek Shell Eko-marathon yarışlarında dereceye girmeyi hedefliyor.
     Erciyes Üniversitesi Malzeme Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi ve takım kaptanı Serdal Uşak, AA muhabirine, aracı Shell Eko-maratona uygun şekilde tasarladıklarını söyledi.
     Maratonda araçların en az yakıtla en uzun mesafeyi kat etmek için yarıştığını anlatan Uşak, Bu aracımız hidrojenle çalışıyor. Bir turu 1630 metre olan 39 turu 1 lire benzine eşdeğer hidrojenle atmamız isteniyor. Yarışta bize verilen hidrojenle 21 kilometre yol yapabiliyoruz. Bunu 1 litre benzinin verdiği enerjiyle oranlarsak yaklaşık 2000 kilometre gibi bir değer ortaya çıkıyor dedi.
     Araç tasarımında ağırlık ve sürtünmenin önem taşıdığına dikkati çeken Uşak, Bu yıl Hollandadaki yarışta 4 tur atıp, pite girdiğimizde bazı sorunlar yaşadığımız için yarışa devam edemedik. Bu 4 turda harcadığımız enerjiye göre yaptığımız hesaplamada, yarışı tamamlayabilecek durumda olduğumuzu anladık. İnşallah 2013 yılı mayıs ayında Hollandanın Rotterdam şehrindeki yarışlarda iyi bir dereceyle döneceğiz diye konuştu.
    
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Mobydick 2013e hazırlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER