Mazlum Kadınlarla Dayanışma komitesi kurulacak

Mazlum Kadınlarla Dayanışma komitesi kurulacak


AĞRI (A.A) - Ağrı Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AKYAD) Başkanı Mehmet İzci, Mazlum Kadınlarla Dayanışma komitesi kuracaklarını belirtti.
     İzci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AKYAD Derneği bünyesinde kurulacak olan Mazlum Kadınlarla Dayanışma Komitesine katkı sağlayacak bir birikim, donanım ve duyarlılığa sahip kadınların derneğe müracaatlarını beklediklerini söyledi.
     Bütün kadınları bu konuda duyarlı davranmaya davet eden İzci, Bu komiteyi kurmamızın nedeni, töre cinayetleri, kadına yönelik aile içi şiddet, küçük yaşta evliliği önlemek, kadının mesleki eğitim beceri ile sosyal hayata kazandırmak, kadının toplum ve dinimizdeki yeri ve önemi, modern hayat kuralların töre kuralları ile nasıl bütünleştirilebileceği, intiharların sebepleri ve bu sebeplerin nasıl ortadan kaldırılabileceği, kişide öz güven sağlanması, kadının hak etiği yerde olmasını sağlamak dedi.
     2008 yılında Yaşama Tutunma isimli bir proje hazırladıklarını, ancak ilgili birimlerden destek almadıkları için hayata geçiremediklerini anlatan İzci, şunları kaydetti:
     Bir daha harekete geçmemizin sebebi son zamanlarda kadına yönelik şiddetin artması ve bu tür durumların önüne geçmek için bu komiteyi kurma kararı aldık. En son Melek Karaaslan olayı Türkiye gündemini sarstı. Bizim hedefimiz bu tür olayların bir daha yaşanmaması. Bunu yaparken bölgedeki bütün duyarlı kadınlarımızı komitemize üye olmaya davet ediyoruz.
    
     Muhabir: Emrah Kocabey / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Muharrem Aksakallı
<< Önceki Haber Mazlum Kadınlarla Dayanışma komitesi kurulacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER