Mavi Marmara davası

Mavi Marmara davası


AFYONKARAHİSAR (A.A) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı gönüllüsü Ahmet Ertürk, Mavi Marmara baskınına ilişkin davanın yarın, İstanbulda Çağlayan Adliyesinde görüleceğini bildirdi.
     Ertürk, yaptığı yazılı açıklamada, 31 Mayıs 2010da Gazzeye insani yardım taşıyan Mavi Marmara ve diğer gemilere uluslararası sularda İsrail Silahlı Kuvvetleri tarafından saldırı düzenlendiğini, 9 insani yardım gönüllüsünün şehit olduğunu, 50den fazla kişinin de yaralandığını ve gemidekilerin İsrail tarafından hapsedildiğini hatırlattı.
     Olayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma sonucunda, dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Gabiel Ashkenazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Alfred Maron, Hava Kuvvetleri İstihbarat Sorumlusu Avishay Levi ve İsrail İstihbarat Başkanı Amos Yadlin hakkında İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davanın yarın, Çağlayan Adliyesinde görüleceğini kaydeden Ertürk, şunları ifade etti:
     Mavi Marmara Davasının ilk duruşması 6 Kasımda saat 09.30da İstanbul Çağlayan Adliyesinde başlayacak ve aralıklı 3 gün devam edecek. Türkiye ve dünyanın dört bir yanından olan filo yolcuları, şehit yakınları ve avukatları duruşmaya katılacak. Duruşmanın birçok ülkeden insan hakları gözlemcileri, medya mensupları ve hukukçular ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri tarafından takip edilmesi beklenmektedir. Bu dava tıpkı Mavi Marmara gemisinde buluşan topluluk gibi farklı dini, etnik, kültürel kimliğe sahip insanlık ailesinin ortak davasıdır. İşlenen suç, sadece bu yolculara karşı değil o gemide temsilini bulan dünyanın ortak vicdanına karşı yani vicdan sahibi tüm insanlara, halklara karşı işlenmiş bir suçtur. İsrailli sorumlular insanlığın hukukunu çiğnemiştir. Adaletin gereği olarak da sorumlular dünya kamuoyunun önünde adil yargılanma ortamında yargılanmalı ve cezalandırılmalıdır.
    
     Muhabir: Ekip / Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Mavi Marmara davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER