Matematikten Etkilenen Sanat projesi

Matematikten Etkilenen Sanat projesi -Bozüyük Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin projesi kapsamında İtalya ve Macaristandan Bilecike gelen öğretmen ve öğrenciler, Vali Yardımcısı Denizi ziyaret etti (Fotoğraflı


BİLECİK (A.A) - Bozüyük Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin Matematikten Etkilenen Sanat projesi kapsamında İtalya ve Macaristandan Bilecike gelen öğretmen ve öğrenciler, Vali Yardımcısı Süleyman Denizi ziyaret etti.
     Deniz, bu tür ziyaretlerin ülkeler arasında dostlukların pekişmesi ve ülkelerin kültürlerini tanımasında önemli olduğunu bildirdi.
     Bilecikin, Osmanlı Devletinin kurulduğu ve Kurtuluş Savaşının kazanıldığı bölgede yer aldığını anlatan Deniz, Bilecik, Türk insanının önem ve değer verdiği bir kenttir. İtalya ve Macaristan heyetini burada görmekten memnun olduk. Farklı ülkelerle kültür alışverişinde bulunmaktan mutluyuz. Birbirimizi tanıdıkça daha güzel ilişkiler içinde olacağız. Bu dostluklar barış içinde yaşamamıza katkı sağlayacaktır dedi.
     Okul Müdürü Metin Erdiç ise proje ile matematiğin sadece formüllerden ve mantıktan oluşmadığını, model, simetri, yapı, şekil ve güzellikten oluştuğunu göstermek istediklerini kaydetti.
     Öğrencilerin matematik bilgilerini ölçmek amacıyla projenin sonunda matematik sınavı yapılacağını anlatan Erdiç, şöyle konuştu:
     Matematiksel kavramların doğadaki özdeşleriyle veya etrafımızdaki normal şeylerle olan bağını anlatan kısa bir belgesel filmi hazırlanacak. Bu film, gelecekte bir öğretim materyali olarak kullanılabilecek. Ortaklık, öğrencilere matematik bilgilerini sanatta kullanma olanağı vererek, eğitime sanat yoluyla katkıda bulunacaktır. Projenin amacı, ilgi çekici metotlar kullanarak öğrencilere öğrenmeyi sevdirmek, matematik öğrenmenin zevkini yaşatmak, aynı uğraşı ve aynı sorunları olan farklı ülkelerden öğrencilere birbirlerini tanıma olanağı vererek performanslarını artırmaktır. Bu projede sanat, mimari, yabancı dil, matematik ve tarih dersleri okuyan öğrenciler bütün derslerdeki bilgilerinin kombine olarak nasıl kullanılacağını görecekler.
     Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Deniz, heyete kenti tanıtıcı broşür ve çeşitli hediyeler verdi.
     (MA-SİN-MRS-DEL)
<< Önceki Haber Matematikten Etkilenen Sanat projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER