Manifestoya soruşturma iddiası

Manifestoya soruşturma iddiası -Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi: Hukuk Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Seydi Çelike Komünist Manifesto isimli kitabı okuttuğu gerekçesiyle soruşturma açıldığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Hukuk Fakültesi, Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Seydi Çelike Komünist Manifesto isimli kitabı okuttuğu gerekçesiyle soruşturma açıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.
     KOÜ Hukuk Fakültesinden yapılan açıklamada, Öğretim Üyesi Çelik hakkında Komünist Manifesto isimli kitabı okuttuğu gerekçesiyle YÖK tarafından soruşturma başlatıldığı yönünde ulusal ve yerel basında çeşitli haberlerin yer aldığı hatırlatıldı.
     Habere konu edilen sürecin, Çelikin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde verdiği Anayasa Hukukuna Giriş dersinde, hocanın ders işlemediği, yarım saat durup dersten çıktığı, ders müfredatı ve kapsamı dışında öğrencileri bahse konu kitabı okumaya zorladığı, not baskısı kullanarak tek yönlü bir yönlendirme ve propaganda yapıldığı yönünde Başbakanlık İletişim Merkezine (BİMER) öğrenciler tarafından yapılan şikayetler üzerine başladığı ifade edilen açıklamada, konunun önce YÖK Başkanlığına oradan da Kocaeli Üniversitesine iletildiği belirtildi.
     Açıklamada, Hukuk Fakültesi Dekanlığı olarak, konunun ayrıntısının ortaya konulabilmesi için tahkikat başlatıldığına yer verilerek, söz konusu incelemenin BİMERin konunun incelenmesi ve sonucuna ilişkin bilgi verilmesi yönündeki yazısı gereği olduğu kaydedildi.
     BİMERe yapılan başvurunun incelenmesi ve gerekli araştırmanın yapılmasının, Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun hükümlerinin gereği olduğu vurgulanan açıklamada, durumun açıklığa kavuşturulmasını sağlayacak bu tahkikatın, öğretim üyesinin haklarının korunmasına da hizmet edeceği bildirildi.
     Açıklamada, Yrd. Doç. Dr. Seydi Çelike Komünist Manifesto isimli kitabı okuttuğu gerekçesiyle soruşturma açıldığı ve üniversitenin bilimsel özerkliğinin zedelendiği iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır ifadelerine yer verildi.
    
     Muhabir: Yunus Emre Günaydın
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Manifestoya soruşturma iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER