Kurtuluş Savaşında Bandırma sergisi açıldı

Kurtuluş Savaşında Bandırma sergisi açıldı )


BALIKESİR (A.A) - 17 Eylül Kurtuluş Günü etkinlikleri kapsamında Bandırma Belediyesince düzenlenen Kurtuluş Savaşında Bandırma fotoğraf sergisi, Cumhuriyet Meydanında sanatseverlerle buluştu.
     Sedat Pekel, açılışta, Bandırmanın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümünde, bir dizi etkinliği vatandaşlarla paylaşmanın tatlı gururunu yaşadıklarını söyledi.
     Bunda en büyük payın desteklerini esirgemeyen sanatseverlerin ve vatandaşların olduğunu ifade eden Pekel, Kültür sanat etkinliklerimize sizlerin bu ilgisi, sevgisi, desteği olduğu sürece bir çok ili solladığımız gibi, bundan sonra da bunun üzerine daha çok sayı ekleriz dedi.
     Kurtuluş günlerinin, Bandırmanın gerçek anlamda düğünü, bayramı, şenliği olduğunu dile getiren Pekel, şöyle devam etti:
     Bandırma, özellikle 2 Temmuz 1920de ülkemiz topraklarının, önemli bir bölümünün işgal edildiği dönemde, işgale uğradı. Bandırma, 2 yıl 2 ay 15 gün süren esaretten kurtuldu. Bunun mutluluğunu, heyecanının 90 yıldır kutluyoruz. Belki bir çırpıda gezeceğiniz şu fotoğraflar, işgal öncesi Bandırmayı, işgal yıllarını ve işgal sonrası Bandırmadan kesitleri sizlere sunuyor. Bunların çok önemli bir bölümü belediye arşivlerimizde mevcut. Bir bölümünü de kendi arşivlerinde özenle koruyup, koleksiyonlarında toplayan arkadaşlarımızın fotoğrafları.
     29 fotoğraf bulunduğu sergi, ilk gününde büyük ilgi görürken, bir ay süreyle gezilebilecek.
    
    
     Muhabir: Ahmet Pesen
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Kurtuluş Savaşında Bandırma sergisi açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER