Kuran

Kuran-ı Kerim Öğretimi Çalıştayı -Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aslan: -Madem Kuran-ı Kerim İslam dinin kitabı ise bunu öğrenmek ve içerisinde geçen her emri çok iyi anlamak ve algılamak zorundayız


AĞRI (A.A) - Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Örgün Eğitim Kurumlarında Seçmeli Ders Olarak Kuran-ı Kerim Öğretimi Çalıştayı düzenlendi.
     Rektör Prof. Dr. İrfan Aslan, Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, üniversitelerin toplumların lokomotifi olmak zorunda olduklarını, çalıştayı düzenlemelerindeki amacın toplumun bu konudaki bilgi birikimine katkı sunmak olduğunu belirtti.
     Yeni eğitim sistemine göre 5 ve 9uncu sınıflarda Kuran-ı Kerim dersinin seçmeli olarak okutulması konusunda devletin bir kanun çıkardığını anımsatan Aslan, Çıkarılan kanunun uygulanması gerekiyor. Çalıştayda, üniversitelerde üzerine bir sorumluluk almak suretiyle Ne yapılması, toplumun nasıl bilinçlenmesi gerekiyor ve üniversitelerin görüşü nedir- gibi konular ele alınacak. Umarım ülkemiz ve ilimiz adına çok güzel sonuçlar çıkar ve bundan toplumumuz da yararlanır diye konuştu.
     Aslan, şunları kaydetti:
     Ülkemizin bulunduğu coğrafyaya baktığınız zaman bu coğrafyada toplumu kaynaştıran ve bir araya getiren farklı ırklar, dinler, mezhepler, orijinler ve etnisiteler olsa bile bir din mefhumu var. Bu din mefhumu, yıllardır bu toplumu kardeş yapmış, bir arada tutmuş ve aynı hedefe doğru ilerlemede büyük etken olmuştur. Bu bakımdan dinin öğrenilmesi, dinin ana metni olan Kuranın öğrenilmesi ve öğretilmesi de bu toplum açısından büyük önem arz etmektedir. Ne yaparsanız yapın bir şeyin anlamını bilmiyorsanız, bir şeyin farkında değilseniz sonuç pek güzel çıkmaz. Dolayısıyla madem Kuran-ı Kerim İslam dinin kitabı ise bunu öğrenmek ve içerisinde geçen her emri çok iyi anlamak ve algılamak zorundayız. Toplumu kaynaştıran bu dinin çeşitli fraksiyonlara bölünmesi, toplumların ya da milletlerin gruplara, milletlere, gruplara, mezhebe ya da ırka bölünmesiyle bu toplum çok ciddi zarar görecektir. Topluma tefrika girmemesi içinde Kuran-ı Kerimin çok iyi öğretilmesi lazım.
     Bu arada 2 gün sürecek çalıştayda Kuran-ı Kerim Öğretiminde Karşılaşılan Sorunlar ve Yeni Metotlar, Kuran-ı Kerimi Anlama ve Anlatma Metotları ile Çağımızın Gençlerine Kuran-ı Kerimi Nasıl Anlatmalıyız konuları ele alınacak.
     Çalıştaya, Vali Yardımcısı Mehmet Gökhan Zengin, rektör yardımcısı Prof. Dr. Fahri Bayıroğlu, Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, Müftü İzani Turan ile çok sayıda akademisyen ve öğretmen katıldı.
    
     Muhabir: Emrah Kocabey / Hasan Özkal
     Yayıncı: Emine Konuk

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER