Kuma zülmünden kaçtım diyerek herkesi kandırdı

Kuma zülmünden kaçtım diyerek herkesi kandırdı -Kuma yüzünden evinden kaçıp 6 çocuğuyla Sorguna yerleştiğini anlatan Sevgi Ş.nin (35) yetkililere yeğenim diye tanıştırdığı kişinin eşi uyuşturucu kullanmaktan sabıkalı kocası Gökhan Ş.


YOZGAT (A.A) - Şahin Özmen - Kuma yüzünden evinden kaçıp 6 çocuğuyla Sorguna yerleştiğini anlatarak yardım isteyen Sevgi Ş.nin (35) yetkililere yeğenim diye tanıştırdığı kişinin eşi olduğu, ayrıca eşinin de kuma getirmediği ortaya çıktı.
     Sorgun İlçe Emniyet Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kuma zulmünden kaçarak Sorgunda yıkık dökük, pencerelerinde camı olmayan, kapısı kilitlenmeyen bir evde çocukları Engin (9), Dilan (7), Ezo (5), Hülya (4), Dilara (3) ve Yiğit Ali Şahin (1) yaşamak zorunda kaldığını iddia eden Sevgi Ş.nin vatandaşları istismar ettiği belirtildi.
     İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Sevgi Ş.nin belediye tarafından yapılan 150 liralık gıda yardımı ve çocuklara yapılan mont ve bot yardımlarının çalındığını iddia etmesiyle başlayan araştırmada ilginç sonuçlara ulaşıldı.
     Sevgi Ş. hakkında yapılan araştırmada, kuma zulmünden kaçmadığı, kumasının olmadığı, eşiyle birlikte Sorguna gelip, çocuklarını kullanarak kazanç elde etmeye çalıştıkları belirlendi. Sevgi Şnin çocuklarını kullanıp, vatandaşın acıma duygularından yararlanarak yardım talebinde bulunduğunu, bu güne kadar gelen yardımları da kocasının sattığı öğrenildi.
    
     -Basında çıkınca yardım yağdı-
    
     Sevgi Ş. hakkında basında çıkan haberlerin ardından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından kömür yardımı ve 100 lira para yardımında bulunuldu. Aileye yardım yapmak isteyen çok sayıda vatandaş, Sorgun Kaymakamlığını aradı.
     Sevgi Ş. ayrıca Sorgun Belediyesi tarafından 150 TLlik gıda yardımının çalındığını söyleyerek ertesi gün tekrar yardımda talebinde bulunduğu öğrenildi. Sevgi Ş. ayrıca, hastane, okullar ve emniyette görev yapan personellerden de tek tek para topladığı soba, gıda, bot, kaban, giyecek gibi yardımların yanı sıra para yardımında da bulunulduğu ortaya çıktı. Ş.nin bu yardımları da kocası tarafından başka esnaflara satıldığı tespit edildi.
    
     -Eşini yeğeni olarak tanıttı-
    
     Basına eşinin isminin Mehmet Ş. olduğunu anlatan Sevgi Ş.nin kardeşinin oğlu olarak komşularına tanıttığı Gökhan Ş.nin ise asıl kocası olduğu ortaya çıktı.
     Gökhan Ş.nin durumu Emniyet Müdürlüğünde itiraf ettiği ve alkol bağımlısı ve uyuşturucu kullanmaktan sabıkası olduğu ortaya çıktı.
    
     -Çocuklarımı fareler yiyecek diye sabaha kadar uyuyamıyorum-
    
     Sevgi Ş. basın mensuplarına verdiği röportajda, evinin camlarının kırık, duvarlarının yıkık olduğunu, geceleri kimse girmemesi için odanın kapısına çivi çaktığını söylemişti.
     Ş. ayrıca şu ifadeleri kullanmıştı:
     Sivasta evlere temizliğe gidiyordum. Kocam üzerime kuma getirince, çocuklarımı kumama bırakarak temizliğe gittim. Ancak her eve geldiğimde kumamın çocuklarımı dövdüğünü gördüm. Daha fazla dayanamayarak kalkıp buradaki kız kardeşimin yanına geldim. İlk geldiğim gün evlerini bulamadık, çocuklarımla bir kaplıcanın önünde yattık. Yaklaşık bir aydır bu evde yaşıyoruz. Engin ve Dilan, okula gidiyor. Çocuklarımın okul ihtiyaçlarını da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı temin etti. Okuldan da ceket vermişler. Kardeşime misafirliğe gittiğimizde hem ceketimi hem ayakkabılarını çaldılar. Eve biri girecek, yavrularımın ağzını burnunu fareler yiyecek diye sabaha kadar yatmadığım günler oluyor.
    
     Muhabir: Şahin Özmen / Ömer Sarıwx
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Kuma zülmünden kaçtım diyerek herkesi kandırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER