KOP Bölgesinde Tarımsal Sulama Toplantısı yapıldı

KOP Bölgesinde Tarımsal Sulama Toplantısı yapıldı


KONYA (A.A) - KOP Bölgesinde uygulanan tarımsal faaliyetlerde karşılan sulama sorunlarına çözüm bulabilmek amacı ile KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (KOP İdaresi) tarafından KOP Bölgesinde Tarımsal Sulama Toplantısı gerçekleştirildi.
     KOP İdaresi Konferans Salonunda yapılan toplantıya, KOP Bölgesi Üniversite temsilcileri, DSİ 4. Bölge Müdürlüğü, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İl Özel İdaresi temsilcileri ve araştırmacılar katıldı.
     Toplantının açılış konuşmasını yapan KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, hazırlanacak olan KOP Eylem Planı ile bölgede doğal kaynakların sürdürülebilirliği ve beşeri sermayenin güçlendirilmesinin hedeflendiğini söyledi.
     Bu bağlamda tarım, ulaştırma ve enerji sektörlerinin öncelikli konumda olduğunu ifade eden Babaoğlu, var olan su potansiyeliyle mevcut arazilerin sulanmasının yeterli olamayacağını ve bu amaçla suyun tasarruflu kullanılmasının önemine dikkati çekti.
     İki oturum olarak gerçekleştirilen toplantıda, Aksaray, Karaman, Konya ve Niğdeden katılan kooperatif ve sulama birlikleri başkanları, sulama konusunda karşılaştıkları problemleri ve sıkıntıları dile getirdi.
     Toplantıda görüşülen konuların daha sonra ilgili yerlere iletilmesi ve çözüm yollarının araştırılması amacıyla toplantı sonunda bazı katılımcılarla bir Su Çalışma Grubu oluşturulmasına karar verildi.
    
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber KOP Bölgesinde Tarımsal Sulama Toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER