Kız Çocuklarının Okullaşma Oranı Artılması projesi

Kız Çocuklarının Okullaşma Oranı Artılması projesi -Şanlıurfada, Milli Eğitim Bakanlığı ile Avrupa Birliğinin yürüttüğü proje kapsamında İl Eylem Planları çalıştayı başladı


ŞANLIURFA (A.A) - Milli Eğitim Bakanlığı ile Avrupa Birliğinin ortaklaşa yürüttüğü Kız Çocuklarının Okullaşma Oranın Artılması projesi kapsamında İl Eylem Planları çalıştayı başladı.
     İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre Hilton Otelinde gerçekleştirilen ve 5 gün sürecek çalıştayda, 16 ilden gelen eğitim uzmanları projeyle ilgili yürütükleri çalışmalar hakkında bilgi verecek.
     Programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, eğitimci olarak kız çocukların okulla kazandırılması konusunda büyük çaba harcadıklarını belirtti.
     Şanlıurfada kız çocukların okullaşma oranın çok düşük olduğunu ifade eden Pala şunları kaydetti:
     Maalesef kız çocuklarının okullaşması noktasında sıkıntı çeken illerden birisiyiz. Ama yavaş yavaş bu çemberi kırıyoruz. Kız çocuklarımız süratle okullara geliyorlar. 12 yılık zorunlu eğitim de bizim projemize en büyük desteği veriyor. Kız çocuklarının hakikaten okullara kazandırılması Türkiyemizin geleceği açısından önemlidir. Biz bunu çok önemli buluyoruz. Zira kız çocukları bilinçli hale getirilir, bilgiyle donatılırsa geleceğin Türkiyesi çok daha iyi emin ellere teslim etmiş olacağız.
     Açılış konuşmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanan ve kız çocuklarının okullaşma oranının artırılması için çekilen kısa film gösterildi.
    
     Muhabir: Yasin Dikme
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Kız Çocuklarının Okullaşma Oranı Artılması projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER