Kıymeti Bilinmeyen Nimet; Boş Vakit

Kıymeti Bilinmeyen Nimet; Boş Vakit -Malatyada, bu hafta Cuma hutbesinde, boş vakitlerin kıymetinin bilinmesi ve iyi değerlendirilmesi konusu anlatılacak


MALATYA (A.A) - Malatyada, bu hafta Cuma hutbesinde, boş vakitlerin kıymetinin bilinmesi ve iyi değerlendirilmesi konusu anlatılacak.
     Malatya Müftülüğü İl Murakıbı İbrahim Gökkaya tarafından hazırlanan Kıymeti Bilinmeyen Nimet; Boş Vakit isimli hutbe, bu hafta okunacak. Hutbede, insanların hayatları boyunca pek çok kez keşke kelimesini kullandığına işaret edilerek, sonradan pişman olunacak şeyler yapılmaması gerektiği belirtildi.
     Hayatta en çok pişmanlığın boş vakitlerin değerlendirilmemesiyle yaşandığı vurgulanan hutbede, şu ifadelere yer verildi:
     Rabbimizin bizlere emanet olarak verdiği ve iyi korumamızı emrettiği sağlımızın kıymetini ne yazık ki hastalanınca, boş vakitlerimizin kıymetini de zamanımız kalmayınca anlarız. Zamanını nerede ve nasıl değerlendirdiğinden sorgulanmadıkça yerimizden kımıldayamayacağımız kıyamet günü hesabı kolay verebilmek için zamanımızın kıymetini bilelim.
     İnsanların yaşamının büyük bölümünü televizyon ya da internet karşısında geçirdiği belirtilen hutbede, Bir senenin kıymetini sınıfta kalan öğrenciye, bir ayın kıymetini erken doğum yapan anneye, bir haftanın kıymetini haftalıkla çalışana, bir dakikanın kıymetini uçağını kaçırana, bir saniyenin kıymetini ölümden son anda kurtulana sormak lazım ifadeleri kullanıldı.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Kıymeti Bilinmeyen Nimet; Boş Vakit Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER