Kitap ve oyuncak kumbarası projesi

Kitap ve oyuncak kumbarası projesi -Giresun Belediyesince başlatılan kampanya kapsamında yaptırılan kumbarada biriken 10 bin kitap ve 35 koli oyuncak, ihtiyaç sahibi çocuklara gönderildi


GİRESUN (A.A) - Giresun Belediyesince başlatılan kitap ve oyuncak kumbarası kampanyası kapsamında yaptırılan kumbarada biriken 10 bin kitap ve 35 koli oyuncak, ihtiyaç sahibi çocuklara gönderildi.
     Kumbaradaki oyuncak ve kitaplar, dezenfekte edilip paketlenerek, yurdun çeşitli yerlerindeki ihtiyaç sahibi çocuklara gönderilmek üzere kargo firmasına teslim edildi.
     Burada gazetecilere açıklama yapan Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, amaçlarının toplumsal paylaşım ve yardımlaşma yoluyla çocukları mutlu etmek olduğunu söyledi.
     Kumbarada oyuncakların yanında hikaye ve üniversite sınavlarına hazırlık kitaplarının da biriktiğini anlatan Aksu, Giresundaki duyarlılığı bütün Türkiye ile paylaşmanın hazzını yaşadıklarını belirtti.
     Paketlenen kitap ve oyuncakların çeşitli illerdeki dernekler ve okullar aracılığıyla çocuklara ulaştırılacağı bilgisini veren Aksu, kitapların taşınması işlemini üstlenen kargo firmasına da teşekkür etti.
    
     -Ülkemizin her yerinden kitap ve oyuncak geliyor-
    
     Aksu, Türkiyede birçok üniversite ve belediyenin kumbara projesine ilgi gösterdiğine dikkati çekerek, şunları söyledi:
     Ülkemizin her yerinden bize kitap ve oyuncak geliyor. Biz de bunları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya çalışacağız. Yaklaşık 10 bin kitap ve 35 koli oyuncağı çocuklarımızla buluşturacağız. Hiç oyuncağı olmamış çocuğa oyuncak gönderiyorsunuz. O çocuğun sevincini, gözlerini kafanızda canlandırın. Ülkemizde hikaye kitabı okumamış bir sürü çocuk var ve biz o çocuklar için bu projeyi hazırladık.
     Projenin genişleyerek devam edeceğini ifade eden Aksu, kitap ve oyuncak firmalarını projelerine destek vermeye davet etti.
    
     Muhabir: Veysel Kara
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Kitap ve oyuncak kumbarası projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER