Kış Geldi...Suriye İçin Bir Ekmek, Bir

Kış Geldi...Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye kampanyası -Samsunda sivil toplum kuruluşları Suriyeli mülteciler için ilaç, battaniye ve gıda yardımı kampanyası başlattı


SAMSUN (A.A) - Kış Geldi...Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye kampanyası kapsamında Samsunda sivil toplum kuruluşları topladığı 2 tır ilaç ile 1 tır battaniyenin Suriyeye gönderileceği bildirildi.
     Dostder Samsun Şube Başkanı Hüseyin Mutlu AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dostderin dünyanın neresinde mağdur insan varsa orada onların yanında olduğunu söyledi.
     Samsun İnsani Yardım Hareketiyle birlikte Suriyedeki olayların başlamasından sonra özellikle Türkiyenin Suriyeye sınırı bulunan illerindeki yardım kuruluşlarıyla hemen bağlantıya geçtiklerini belirten Mutlu, Suriyedeki insanların neye ihtiyacı var, biz sınırdaki illerimizdeki yardım kuruluşlarıyla diyalog halinde bunları karşılamaya çalışıyoruz. Bölgeye sürekli olarak insani yardım götürmeye çalışıyoruz. Kış dönemi girene kadar ağırlı olarak gıda ihtiyacı olduğu için gıda gönderdik. Kış Geldi...Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye kampanyası çerçevesinde battaniye yardımı yaptık diye konuştu.
     Samsun İnsani Yardım Hareketi Başkanı İdris Akdin ise Samsunda Suriye konulu konferans düzenlediklerini belirterek, Konferansa gelen Suriyeli kardeşlerimiz, Türkiyenin Suriyeli yaralılara çok iyi baktığını ancak uzun süreli hastanede kalamadıkları için acil müdahaleler yapılıp bırakıldıklarını bu nedenle ilaç ihtiyaçlarının olduğunu belirttiler. Biz de ayrıca ilaç kampanyası başlattık. Suriyeye 2 tır battaniye ve gıda maddesi göndermiştik. Şimdi 2 tır içinde ilaç maddesi olan yardım malzemelerini göndereceğiz. Ayrıca pirinç ve un gibi gıda maddelerin olduğu 1 tır daha göndereceğiz şeklinde konuştu.
     Suriyede Esed güçlerinin, muhaliflerin mağdur duruma düşürülmesi için fırınları bombaladığını ifade eden Akdin, Gaziantep ve Kilisde gönderdiğimiz unları ekmek haline getirip mağdur insanlara göndermeye çalışıyoruz dedi.
    
     Muhabir: İlyas Gün
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Kış Geldi...Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER