Kış geldi... Suriye için Bir Ekmek,

Kış geldi... Suriye için Bir Ekmek, Bir Battaniye kampanyası -Malatyanın Battalgazi ilçesinde toplanan gıda malzemeleri, Suriyeye gönderildi


MALATYA (A.A) - Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye kampanyası kapsamında Battalgazi ilçesinde toplanan gıda malzemelerinin yüklü olduğu tır, Suriyeye doğru yola çıktı.
     Meşale Derneği ve Battalgazi Müftülüğünce toplanan yardımlar, Suriyeye gönderilmek üzere Cumhuriyet Meydanına getirilen tıra yüklendi. Battalgazi Müftüsü Mehmet Emin Eneç, yaptığı konuşmada, ilçedeki din görevlilerinin kampanyaya destek verdiğini, halkın da bu konuda son derece duyarlı davrandığını belirtti.
     Eneç, Müslümanlar her tarafta kardeştir. Allah, din ve cihat şuurumuzu kaybettirmesin. İnşallah bunlar Suriyelilerin cihatlarına, zaferlerine vesile olur. Bir dua her şeyin üstündedir. Allah, Suriyelilerin yardımcısı olsun dedi.
     Meşale Derneği Suriye Yardım Koordinatörü Veysel Ayaz ise Battalgazi halkına Suriyelilere yaptıkları yardım için teşekkür etti. Gıda malzemelerinin yüklü olduğu tırı, Kilis Öncüpınar Sınır Kapısında Suriyeye gidecek şekilde teslim edeceklerini kaydeden Ayaz, Bu yardımlar, orada öncelikle cephede çarpışan mücahitlere gidiyor, onların ailelerine gidiyor, dul kalmış, öksüz kalmış muhtaç insanlara gidiyor diye konuştu.
     Kampanyayı Malatyada 3 aydır yürüttüklerini hatırlatan Ayaz, Bu bizim 18. tırımız. İnşallah bu yardımlarımız devam edecektir. Kardeşlik hususunda gün bugündür dedi.
     İlçe Müftüsü Eneçin yaptığı duanın ardından yardım tırı Suriyeye doğru yola çıktı.
    
     Muhabir: Mehmet Emin Göresiye / Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Kış geldi... Suriye için Bir Ekmek, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER