Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek,

Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye -Elazığda, kampanya kapsamında toplanan 8 tır dolusu yardım malzemesi Suriyeye gönderildi


ELAZIĞ (A.A) - Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye kampanyası kapsamında Elazığda toplanan 8 tır dolusu yardım malzemesi Suriyeye gönderildi.
     Elazığ Valisi Muammer Erol, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Elazığ Temsilciliği ve diğer sivil toplum kuruluşlarınca düzenlenen kampanya kapsamında Suriyeye gönderilmek üzere içerisinde un, battaniye ve giysi olan 8 tırın uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, toplanan yardımların Elazığlıların, zulmünden kaçan kardeşlerine yardım etmekteki hassasiyetlerinin bir göstergesi olduğunu söyledi.
     Yapılan hayra, güzelliğe, iyiliğe ve kardeşliğe sahip çıkmaya vesile olan herkesi tebrik ettiğini belirten Erol, Hakikaten gururlanacağımız, gurur duyacağımız bir harekete imza atmış bulunuyorlar. Allah, hayır yapanların hayrını kabul etsin. İnşallah kardeşlerimizin de acıları, sıkıntıları en kısa sürede dinsin, bitsin ve bizim kendilerine yapacağımız yardımlara ihtiyaçları olmayacak eski güzel günlerine dönsünler istiyoruz diye konuştu.
     İHH Elazığ Temsilcisi Metin Kılıç ise kampanya çerçevesinde kentte 6 tır un, 2 tır da battaniye ve giysi toplandığını, kendilerinin bile hesaplayamadığı çok güzel gelişmelerin olduğunu, Elazığlıların bu konuda çok duyarlı davrandığını dile getirdi.
     Vali Erol, Kuran-ı Kerim okunmasının ardından temsili kurdeleyi kesti. Daha sonra yardım malzemeleriyle dolu 8 tır, Suriyeye doğru yola çıktı.
    
     Muhabir: Emrah Gökmen / Önder Felek
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER