Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek,

Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye -Verenel Derneği Mersin Temsilciliği, çadır kentlerde yaşayan Suriyeliler için yardım kampanyası başlattı


MERSİN (A.A) - Verenel Derneği Mersin Temsilciliği, Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye kampanyası kapsamında yardım toplamak için çalışma başlattı.
     Dernek Temsilcisi Muzaffer Tunç, düzenlediği basın toplantısında, Verenel Derneğinin misyonuna uygun olarak bir karşılık beklemeden, insan onurunu incitmeden, mutlu aile, huzurlu toplum idealini yaşatmak için faaliyetlerini sürdürdüklerini belirtti.
     Suriyedeki çatışmaların 21 aydır devam ettiğini ifade eden Tunç, Ülkede tam bir trajedi yaşanıyor. Suriyede olayların başladığı 2011 Martından bu yana ölü sayısı 60 bine ulaştı. Bu rakamın 4 bine yakınını çocuk ve kadınlar oluşturuyor. 3 milyon insan evini terk etti dedi.
     Suriyelilere yardım eli uzatmak için yola çıktıklarını dile getiren Tunç, şöyle devam etti:
     Soğukların kendini iyiden iyiye hissettirdiği bu günlerde çadır kentlerde yaşayan, ülkemize sığınmış bu kardeşlerimiz için Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye kampanyası dahilinde 3 tırlık yardım hedefiyle yola çıktık. Mersinli hayırseverleri bu kampanyamıza destek vermeye çağırıyoruz. Kardeşlerimizin, un, reçel, zeytin, pekmez, helva, bakliyat, birinci el giysi, battaniye ve yorgan gibi acil ihtiyaçları vardır. İnşallah Mersin halkı bu konuda da duyarlığını gösterecektir.
    
     Muhabir: Basir Gülüm / Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER