Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek,

Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye -İHH Yalova Şube Başkanı Tan: Yalovada 17 sivil toplum kuruluşuyla Suriyeli kardeşlerimiz için yardım seferberliği başlattık


YALOVA (A.A) - İnsan Hak ve Hürriyetleri Yardım Vakfı (İHH) Yalova Şube Başkanı Uğur Hakan Tan, Yalovada 17 sivil toplum kuruluşuyla Suriyeli kardeşlerimiz için yardım seferberliği başlattık dedi.
     Tan, yaptığı açıklamada, İHH olarak Suriyede zor şartlarda hayatını devam ettirenlerin yaşadıkları dramı bir nebze de olsa hafifletmek istediklerini söyledi.
     Oluşturulan komisyon vasıtasıyla esnafları, iş adamlarını kamu kuruluşlarını, özel kuruluşları ve belediyeleri ziyaret ederek kampanyaya destek olmalarını istediklerini belirten Tan, şöyle konuştu:
     Yalovada 17 sivil toplum kuruluşuyla Suriyeli kardeşlerimiz için yardım seferberliği başlattık ve bir komisyon kurduk. Komisyon vasıtasıyla toplanan yardımları 15 Ocakta Suriyeye göndermeyi düşünüyoruz. Toplanan yardımlar, özellikle acil ihtiyaçlardan oluşuyor. Bunlar, temel gıda maddeleri, kışlık elbise ve ısıtıcılar ile battaniyelerdir. Yalova halkı yardım kampanyamıza büyük teveccüh gösteriyor. Şuanda depomuz dolmak üzere. Biz 1 tır yardım malzemesi göndermeyi planlıyorduk. Fakat Yalova halkının yardımseverliğiyle daha fazla yardım göndereceğimizi düşünüyorum.
     Suriye halkının zor durumda olduğunu anımsatan Tan, şöyle devam etti:
     Suriyede herkesin bildiği gibi çok büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. Oradaki insanlar bir yandan bombalara maruz kalırken bir yandan da soğuk ve kötü hava şartlarıyla mücadele ediyor. Evleri yıkıldığı için vatandaşların hiçbir şeyi kalmadı. Orada parası olan da ekmek bulamıyor çünkü fırınların çoğu yıkılmış vaziyette. Bize gelen bilgiler, soğuk kış şartlarında çocukların sarılacak bir battaniyelerinin olmadığı. Bütün bunlar gerçekten içimizi sızlatıyor.
     Tan, Yalovada toplanmaya başlayan yardımların 15 Ocakta Suriyeye gönderileceğini ve Yalovalılardan kampanyaya daha fazla destek vermelerini istedi.
    
     Muhabir: İsmail Ersan / Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER