Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek,

Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye kampanyası -Kimse Yok Mu Derneği Konya Şube Müdürü Aşçı: -Dernek olarak, şu ana kadar Suriyelilere 13 milyon liralık yardım ulaştırmış durumdayız -Tabii ki bu yetmiyor, orad


KONYA (A.A) - Kimse Yok Mu Derneği Konya Şube Müdürü Hasan Aşçı, Dernek olarak, şu ana kadar Suriyelilere 13 milyon liralık yardım ulaştırmış durumdayız dedi.
     Aşçı, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Suriyede iç savaşın yaşandığını ve bunun sonucunda Türkiyeye yaklaşık 200 bine yakın sığınmacının geldiğini ifade etti.
     Türkiyenin bu olaylara karşı kayıtsız kalmadığını dile getiren Aşçı, Genel Merkezimizle ve tüm Türkiyedeki şubelerimizle beraber, oradaki ihtiyaç sahibi vatandaşlara, mağdur olmuş, çocuk, kadın herkes için elimizden geldiğince yardım etmeye gayret ediyoruz diye konuştu.
     Çalışmaları genel merkezin koordinesiyle sürdürdüklerini belirten Aşçı, şunları kaydetti:
     Dernek olarak, şu ana kadar Suriyelilere 13 milyon liralık yardım ulaştırmış durumdayız. Konya Şubesi olarak ise daha önce Konya Ticaret Borsası ile bu işe başlamış ve Suriyeli vatandaşlara dağıtılmak üzere buradan Kilise, Yayladağına, Gaziantepe olmak üzere 5 tır malzemeyi ulaştırmıştık. Bunların içinde 83 ton un, 450 kilogram fasulye, 200 koli kıyafet, bin 320 adet bulaşık deterjanı, 25 ton helva ve reçel, 350 adet battaniye, 500 çift ayakkabı, 120 koli kek, 9 bin 200 paket çocuk bezi ve diğer temizlik malzemelerinden oluşan 5 tır malzemeyi göndermiş vaziyetteyiz. Tabii ki bu yetmiyor, oradaki ihtiyaçları tam manasıyla gidermiyor. Çünkü sığınmacı sayısı, ihtiyaç sayısı daha da fazlalaşıyor.
     Aşçı, bir gazetecinin Kampanya ne zamana kadar devam edecek- sorusu üzerine ise şunları söyledi:
     Bölgeye yardıma devam edeceğiz. Bu durum Suriyede iç savaşın bitmesiyle doğru orantılı. Savaş devam ettiği sürece bu kampanyaların devam etmesi lazım. Kış Geldi... Bir Ekmek Bir Battaniye kampanyası çerçevesinde vatandaşlarımız gerek gıda malzemesi, gerekse battaniye olarak yardım edebilirler. Ayrıca SMS kampanyamız var. İsteyen vatandaşlarımız SURIYE yazıp 5777ye gönderebilir. Tüm Konya halkını Suriyeliler için düzenlenen bu kampanyaya katılmaya davet ediyoruz.
    
     Muhabir: Muhammed Boztepe / Murat Aslan
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER