Kış geldi... Suriye için bir ekmek,

Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye kampanyası -Orduda gazeteciler para, gıda ve giyecek yardımı topluyor


ORDU (A.A) - Orduda gazeteciler, Suriyede yaşanan olaylardan etkilenen Suriyelilere yardım için Türkiyedeki sivil toplum kuruluşlarının başlattığı Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye kampanyası kapsamında yardım topluyor.
     Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği öncülüğünde gerçekleşen yardım kampanyasıyla ilgili dernek binasında basın toplantısı düzenleyen dernek başkanı Erdoğan Erişen, kampanyaya Ordu basını olarak destek verdiklerini belirtti.
     Kampanyaya Ordudaki bütün basın mensuplarının katılmasını beklediklerini ifade eden Erişen, Bizler bu anlamda elimizi taşın altına koyduk, üzerimize düşen görevi fazlasıyla yapmaya hazırız dedi.
     Suriyede yaşanan drama duyarsız kalamayacaklarını vurgulayan Erişen, şunları kaydetti:
     Herkesin bildiği gibi dünyada bir dram yaşanıyor. Dünyanın hemen her yerinde başta komşularımız olmak üzere iç savaşların ön plana çıktığını görüyoruz. Ülke olarak bunlara kayıtsız kalmamız mümkün değil. Çünkü Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürkün dediği gibi bizler yurtta sulh, cihanda sulh isteyen bir milletiz. Bu nedenle özellikle komşularımızda yaşanan ve felaket boyutlarına gelmiş olan facialara sessiz kalamıyoruz. Bunun en bariz örneği Suriyede yaşanıyor. Buradaki insanlar salgın hastalıklar ve açlıkla karşı karşıyalar. Buna sessiz kalmayan hükümetimizin başlattığı bir kampanya var. Biz de Ordu basını olarak bu kampanyaya destek verelim istedik.
    
     Muhabir: Hayati Akçay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Kış geldi... Suriye için bir ekmek, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER