Kış Geldi... Suriye için bir ekmek,

Kış Geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye kampanyası -Adanada özel bir okulun öğrencileri, Kimse Yok Mu Derneğinin Kardeşlik Zamanı sloganıyla başlattığı kampanya kapsamında Suriyeye battaniye, halı ve çeşitli giyim eşya


ADANA (A.A) - Adanada özel bir okulun öğrencileri, Kimse Yok Mu Derneğinin Kardeşlik Zamanı sloganıyla başlattığı yardım kampanyası kapsamında, Suriyeye battaniye, halı ve çeşitli giyim eşyası gönderdi.
     Kimse Yok Mu Derneği Adana Şube Başkanı Kemal Elibal, Özel Burç Okullarının bahçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Suriyede 1 yıldan fazla süredir dram yaşandığını belirterek, Sınır komşumuz olan kardeşlerimizin acılarını bir nebze olsun dindirebilmek istiyoruz dedi.
     Elibal, Suriyede 50 bine yakın insanın öldüğünü belirterek, şöyle devam etti:
     Suriyeden ülkemize sığınan binlerce vatandaş var. Suriyeliler diğer komşu ülkelerde de sığınmacı olarak bulunuyor. Bu kış gününde bizler sıcak evlerimizde sıcak yemeklerimizi yerken, kardeşlerimizin ayakları yalın, gece yatarken üzerlerini örtecek bir şeyleri yok. Bu kardeşlerimize yardımcı olmak adına kış geldiğinden dolayı battaniye, halı ve giyecek gibi eşya göndermek amacıyla yardım kampanyası başlattık. Bu okulun öğrenci, öğretmen ve velileri de bize destek oldu. Bugün burada bu kampanyada toplanan eşyayı ihtiyacı olan bölgeye gönderiyoruz.
     Okul yetkililerinden Ramazan Başol ise toplumsal duyarlılığa bağlı olan, etrafında bir ateş varken Bana ne- demeyen öğrencilerin yetişmesini amaçladıklarını ifade ederek, bu doğrultuda böyle bir kampanyaya destek olduklarını ifade etti.
     Öğrenciler adına konuşan Yavuz Selim Aydın da montunu, botunu ve yeleğini Suriyeli yaşıtlarına gönderdiğini belirterek, hazırladığı paketin üzerine de Suriyedeki kardeşlerim, Allah size sabır versin. Ben çok üzülüyorum, sizin yerinizde ben de olabilirdim diye yazdı.
     Öğrenciler tarafından yardım malzemeleri yüklenen kamyon, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan / Anıl Bağrık
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Kış Geldi... Suriye için bir ekmek, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER