Kış geldi... Suriye için bir ekmek,

Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye -Burdurda camilerde Suriye Cuması kılındı, kampanya kapsamında Suriyeliler için yardım toplandı


BURDUR (A.A) - Burdurdaki camilerde Suriye Cuması kılındı ve Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye kampanyası kapsamında yardım toplandı.
     Diyanet İşleri Başkanlığının yürüttüğü çalışma kapsamında Türkiye genelinde olduğu gibi Burdurdaki camilerde okutulan hutbelerde de Suriyede yaşanan drama ve çadır kentlerde yaşayan insanların çektiği sıkıntılara yer verildi.
     Cuma namazının kılınmasının ardından, il genelindeki camilerde kampanya kapsamında yardım toplandı. Vatandaşların kampanyaya büyük destek verdiği görüldü.
     Burdur Müftüsü Osman Artan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 150 bin kişinin iç savaştan kaçarak Suriyeden Türkiyeye geldiğini söyledi.
     Devletin bu kişilere gerekli desteği sağladığını, ancak kendilerinin ve vatandaşlarında Suriyeden gelenlere yardım etmek istediğini anlatan Artan, Bugün tüm Burdurdaki camilerimizde Suriye için yardım toplandı. Bu yardımlar yavaş yavaş bize ulaşmaya başladı. Allah tüm vatandaşlarımızın yardımlarını kabul etsin dedi.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kış geldi... Suriye için bir ekmek, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER