Kış geldi... Suriye için bir ekmek,

Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye kampanyası -Bugün Suriye Cuması -Uşaktaki camilerde, Suriyeliler için yardım toplandı (Fotğraflı-Görüntülü)


UŞAK (A.A) - Uşaktaki camilerde, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Suriye Cuması olarak ilan edilen cuma namazı sonrası Suriyeliler için bağış toplandı.
     Türkiye genelinde olduğu gibi Uşakta da Suriye Cuması olarak idrak edilen bugün de kılınan cuma namazı, Türk insanının zor durumdaki insanlarla dayanışmasına sahne oldu.
     Kentin en eski camisi olan Uşak Ulu Camide kılınan cuma namazında, cami imam hatibi Mehmet Ünal tarafından okunan hutbede, ülkelerindeki çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan Suriyelilerin bastıran kış koşullarıyla birlikte yaşadıkları drama dikkat çekildi.
     Okuduğu hutbeyle cemaate Suriyede iki ateş arasında kalan masum insanlara yardım çağrısında bulunan Ünal, yaşanan olayların bir an önce bitmesini temenni etti.
     Kılanan cuma namazı sonrası cami cemaati, Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye kampanyasına katılarak Suriyeliler için nakdi yardımda bulundu.
    
     Muhabir: Soner Kılınç / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber Kış geldi... Suriye için bir ekmek, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER