Kentsel dönüşüm mücadelesi başlayacak

Kentsel dönüşüm mücadelesi başlayacak -TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Hakkan: -Kentsel dönüşüm süreci belediye başkanının atacağı adımlarla çok kolay aşılacakken, maalesef ki aşılamıyor. Mimarlar Odası Ankara şubesi o


ANKARA (A.A) - Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan, Ankaradaki kentsel dönüşüm uygulamalarını eleştirerek, Bütün birikimimizle elimizi taşın altına sokacağız dedi.
     Mimarlar Odası Ankara şubesinde bir basın toplantısı düzenleyen TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan ve Ankara Şube Sekreteri Tezcan Karakuş Candan, Ankara Büyükşehir Belediyesinin Mamak ve Dikmen bölgesinde yıkım kararını açıkladığını ileri sürerek, süreci yakından izlediklerini kaydetti.
     Gecekondulaşmayı savunmadıklarını belirten Hakkan, kentsel dönüşüm çerçevesinde yapılan uygulamalara sosyal açıdan bakıldığında haksız olduğunu öne sürdü.
     Hakkan, kentsel dönüşümün yapılacağı yerlerde yaşayan alt gelir grubundaki insanların haklarını teslim etmenin gerekliliğini vurgulayarak, Bu süreç belediye başkanının atacağı adımlarla çok kolay aşılacakken, maalesef ki aşılamıyor. Çok sıkıntılı bir süreç yaşanacak. Mimarlar Odası Ankara şubesi olarak bu alanların kullanımına yönelik hem büyükşehir belediyesi hem de barınma hakkıyla ortak çözüm noktasında katkı koymaya hazırdır. Bütün birikimimizle elimizi taşın altına sokacağız, aynı şeyi Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçekten de bekliyoruz diye konuştu.
     Candan da kentsel dönüşümün rant odaklı olmasını doğru bulmadıklarını bildirerek, insan odaklı bir kentsel yenilemenin yapılmasını desteklediklerini ve kentsel dönüşümün başlamasıyla çok ciddi bir kentsel mücadelenin de başlayacağını ifade etti.
    
     -ODTÜden geçecek yol-
    
     Hakkan, büyükşehir belediyesinin ODTÜ kampüsü içinden geçirmeyi istediği yol projesini doğru bir proje olarak görmediklerini söyleyerek, süreci takip edeceklerini kaydetti.
     Kent Konseyinin de yolun alttan geçirilmesini önerdiğini ileri süren Hakkan, ODTÜ kampüsünün bir bütün olduğunu ve parçalanmasına izin verilmeyeceğini iddia etti.
     Atatürk Orman Çiftliğinde yürütülen inşaat çalışmalarına da değinen Hakkan, hukuki süreç devam ederken çalışmaların durdurulmamasını eleştirdi.
     Candan ise AOÇta Başbakanlık Konutu inşa edilmesine de karşı olduklarını belirterek, AOÇ ile insanların arasına sınır konulmasına izin vermeyeceklerini vurguladı. AOÇta kesilen ağaçların vicdanları yaraladığını ifade eden Candan, konuyu yargıya taşıdıklarını hatırlattı.
     AOÇ ile ilgili imza kampanyalarının internette sürdüğünün anımsatarak, Ankaralılardan destek istedi.
    
     Muhabir: Tuğba Özgür Durmaz
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Kentsel dönüşüm mücadelesi başlayacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER