Kardeşten Kardeşe Yardım Eli

Kardeşten Kardeşe Yardım Eli -Osmaniyenin Kadirli ilçesinde, İmam Hatip Lisesi tarafından başlatılan kampanya ile Türkiyeye sığınan Suriyelilere battaniye, giysi ve ilaç yardımı yapıldı


OSMANİYE (A.A) - Osmaniyenin Kadirli ilçesinde, Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından başlatılan Kardeşten Kardeşe Yardım Eli kampanyası kapsamında, Türkiyeye sığınan Suriyelilere battaniye, giysi ve ilaç yardımı yapıldı.
     Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Yakup Arslantaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan ve sınırdaki kamplarda yaşamlarını sürdürmeye çalışan Suriyelilere destek amacıyla Kardeşten Kardeşe Yardım Eli adıyla kampanya başlattıklarını söyledi.
     Arslantaş, kampanyanın devam ettiğini, bir hafta gibi bir sürede Anadolu İmam Hatip Lisesi ile İmam Hatip Ortaokulu öğrenci ve öğretmenlerinin yoğun desteğiyle battaniye, giysi ve ilaçların yer aldığı 2 kamyonet yardımın Kadirli Dosteller Derneği yetkililerine teslim edildiğini ifade etti.
     Dosteller Derneği Başkanı Gürsel Kıreker ise yardım çalışmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, şunları kaydetti:
     Allah kimseyi vatansız ve yalnız bırakmasın. Suriyeli misafirlerimiz, ülkelerindeki savaş ve zulüm dolayısıyla can güvenliği için ülkemize sığınmışlardır. Bize düşen ise devletimizle birlikte onlara kol kanat germektir. Ülke genelinde yardım çalışması yapılıyor. Kadirli Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri de güzel bir çalışma ile bu yardım kampanyasına katıldı. Kısa sürede öğretmen, öğrenci ve velilerin desteğiyle biriktirilen, içerisinde battaniye, giysi ve ilaç bulunan 2 kamyonetteki yardım kolilerini teslim aldık. Allah izin verirse Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı işbirliğiyle Osmaniye İl Acil Afet Müdürlüğü yetkililerine teslim ettiğimiz yardımlar kardeşlerimize ulaştırılacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, herkesi bu güzel çalışmaya destek vermeye davet ediyoruz.
    
     Muhabir: Menderes Özat / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Kardeşten Kardeşe Yardım Eli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER