Kardeş Okul Projesi

Kardeş Okul Projesi -Ulaştaki okullarla Zonguldak Karadeniz Ereğlideki okullar, kardeş okul oldu


SİVAS (A.A) - Sivasın Ulaş ilçesindeki okullar ile Zonguldakın Karadeniz Ereğli ilçesindeki okullar, her iki ilin valiliklerinin oluruyla kardeş okul oldu.
     Ulaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Kanca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kardeş Okul Projesi hakkında bilgi verdi.
     Kanca, geleceğin teminatı olan gençlere ülkenin doğal ve tarihi zenginliklerinin tanıtılması, insan ilişkilerinin geliştirilmesi, şehirde yaşayanların kırsal kesimi, kırsal kesimde yaşayanların da şehir hayatını ve farklı kültürleri tanımalarının ve ortak kültür bilincinin geliştirilmesinin asıl amaçları olduğunu söyledi.
     Kardeş okullarla ulusal bayramları birlikte ve coşku içinde kutlamak istediklerini ifade eden Kanca, şunları kaydetti:
     Farklı illerde yaşayanlar arasında sevgi, arkadaşlık, paylaşma, yardımlaşma, birlik ve beraberlik duygularını güçlendirmek ve kalıcı gönül köprüleri kurmak, okullar arasında bilgi etkileşimini sağlamak istiyoruz. En kısa zamanda ziyaretlerimize başlayacağız. Proje kapsamında da Ulaş Lisesi ile Karadeniz Ereğli Kadri Yılmaz Kardeşler Anadolu Lisesi, Ulaş Vali Lütfi Tuncel İlkokulu/Ortaokulu ile Karadeniz Ereğli Turgut Reis Ortaokulu, Ulaş İlkokulu/Ortaokulu ile Karadeniz Ereğli Gazi İlkokulu, Yenikarahisar Mehmet Ali Demet İlkokulu/Ortaokulu ile Karadeniz Ereğli Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel Ortaokulu, Ulaş Cumhuriyet Yatılı İlkokulu/Ortaokulu ile Karadeniz Ereğli Gülüç Vesile Dikmen İlkokulu/Ortaokulu ve Baharözü İlkokulu/Ortaokulu ile Karadeniz Ereğli Ormanlı İlkokulu/Ortaokulu kardeş okul oldu.
    
     Muhabir: Çetin Karaçoban / Merve Topuz
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Kardeş Okul Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER