Kamuda İletişim ve Beden Dili konferansı

Kamuda İletişim ve Beden Dili konferansı -AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Nakilcioğlu: -ABDde yapılan araştırmaya göre, iş ve meslek hayatında başarının yüzde 15i bilgi ve beceriye, yüzde 85i ise d


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu, ABDde yapılan bir araştırmada, iş ve meslek hayatında başarının yüzde 15inin bilgi ve beceriye, yüzde 85inin de düzgün iletişim kurmaya bağlı olduğunun belirlendiğini bildirdi.
     Afyonkarahisarda bir otelde, Maliye Bakanlığı bürokratlarına, Çağdaş Yönetim Teknikleri Eğitimi çalışmaları kapsamında Kamuda İletişim ve Beden Dili konulu konferans verildi.
     Doç. Dr. Nakilcioğlu, konferansta, iletişimin özü itibariyle paylaşma eylemi olduğunu, insanların duygu, düşünce ve bilgilerini paylaşarak iletişim kurduğunu söyledi.
     Sevinçlerin paylaştıkça çoğaldığını, hüzünlerin ise paylaştıkça azaldığını dile getiren Doç. Dr. Nakilcioğlu, bilgiler de paylaşılarak artıp topluma mal olduğunu anlattı.
     Doç. Dr. Nakilcioğlu, ABDnin ünlü araştırma merkezlerinden Carnegie Teknoloji Enstitüsünün 10 bin kişi üzerinde bilimsel anket çalışması yaptığını dile getirerek, şöyle devam etti:
     Bu anketin veri analiz raporu, önemli ayrıntıları ortaya koyuyor. ABDde yapılan araştırmaya göre, iş ve meslek hayatında başarının yüzde 15i bilgi ve beceriye, yüzde 85i ise düzgün iletişim kurmaya bağlıdır. Teknik bilgi ve deneyim elbette gerekli ve işin alt yapısı, ancak bilgiye sahip olmak yeterli değil. Asıl önemli olan, bu bilginin kullanılması, muhataba aktarılması ve insanlar arasında paylaşılmasıdır. Nitekim ünlü Türk düşünürü Mevlana diyor ki; Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin, karşındakinin anlayabileceği kadardır. İletişimin amacı sorunlarımızı çözmek ve ihtiyaçlarımızı karşılamak olduğuna göre, bu kültür aracını en etkili biçimde kullanmak zorundayız.
    
     -Etkili iletişimde ilk adım, insanı tanımaktır-
    
     Etkili iletişimde ilk adımın, insanı tanımak olduğunu belirten Doç. Dr. Nakilcioğlu, kişinin hayattaki amaçlarını sorgulayarak, kendisine Ben kimim- sorusunu sorması gerektiğini kaydetti:
     Doç. Dr. Nakilcioğlu, her insanın dünyadaki var oluş amacını düşünmek ve bilmek durumunda olduğuna dikkati çekerek, Öncelikle Kendimin farkında mıyım-, Kendimi beğeniyor muyum-, Kendime değer veriyor muyum-, Yeterli güce sahip miyim- sorularının cevaplarını, kendimize verebilmeliyiz. Yeterli güç derken yalnızca beden gücünü değil, ruh gücünü de kastediyoruz dedi.
     Konferansı, Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü bünyesinde görevli başkan, şube müdürü, uzman ve görevlilerden oluşan 110 kişi izledi.
    
     Muhabir: Burak Aydın - Mustafa Güngör
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Kamuda İletişim ve Beden Dili konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER