Kadının toplumdaki yeri konferansı

Kadının toplumdaki yeri konferansı -Adana İŞKAD Başkanı Türkmen: Türk kadını, Avrupalı kadınlardan daha önce çeşitli haklara kavuşmuş olmasına rağmen, bugün arzu edilen konumda bulunmamaktadır


ADANA (A.A) - Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Başkanı Elif Doğan Türkmen, Türk kadını, Avrupalı kadınlardan daha önce çeşitli haklara kavuşmuş olmasına rağmen, bugün arzu edilen konumda bulunmamaktadır ifadelerini kullandı.
     İŞKADtan yapılan açıklamaya göre, Türkmen, Akdeniz Kolejinde, Kadının toplumdaki yeri konulu konferansta yaptığı konuşmada, Türkiyede kadın girişimci oranının yüzde 8, Avrupa ülkelerinde ise yüzde 50-60 olduğunu bildirdi.
     Türkiyenin bu konuda Avrupa devletleri arasına girebilmesi için oranının en az yüzde 40 olması gerektiğini savunan Türkmen, Bu nedenle kadınlarımıza büyük iş düşüyor. Mesleğinizi elinize almanız ve bunu en iyi şekilde yapmanız gerekiyor şeklinde açıklamada bulundu.
     Türkmen, gençlere, Sizlerin artık ilerideki mesleğinize yönelik bir düşüncenizin olması lazım. Buradaki amacımız Türkiyedeki kadın girişimci sayısının arttırılması diye seslenerek, şöyle devam etti:
     Adananın gelecek planlaması eğitime verilecek önemle ortaya çıkacaktır. Çocuklarımızı emin ellerde görmek bizleri mutlu kılmaktadır. Adana İŞKAD olarak eğitim projeleri, programlar, seminer ve toplantılarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Türk kadını, Avrupalı kadınlardan daha önce çeşitli haklara kavuşmuş olmasına rağmen bugün arzu edilen konumda bulunmamaktadır. Bunu siz başaracaksınız.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan
     Yayıncı: Aykut Ünlüpınar
<< Önceki Haber Kadının toplumdaki yeri konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER