Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu

Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu -Proje kapsamında Sivasta Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi konulu bölgesel konferans düzenlendi


SİVAS (A.A) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu kapsamında Sivasta Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi konulu bölgesel konferans düzenlendi.
     Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) tarafından Büyük Otelde gerçekleştirilen konferansta konuşan Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok, her insanın kendini geliştirmesi ve çağın teknoloji araçlarını bilmesi gerektiğine değindi.
     İstihdama yönelik düzenlenen programların kişilere fayda sağladığını belirten Demirok, dışa kapalı olunmaması gerektiğini ifade ederek, kadınların ülke ve aile ekonomisine katkı sağlamasının birinci derece görevi olduğunu aktardı. Demirok, kadın istihdamına yönelik projeleri desteklediklerini sözlerine ekledi.
     Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Başmüfettişi Faruk Şahin ise projenin amacının iş yaşamında kadın istihdamını yükseltmek ve farkındalık yaratmak olduğunu belirtti.
     Ülkeler arasında en düşük kadın istihdamının Türkiyede olduğunu kaydeden Şahin, proje kapsamında 9 bin 800 kadına mesleki eğitim verdiklerini ifade ederek, projenin hibe bölümünün tamamlandığını, teknik destek bölümünün de yıl sonunda tamamlanacağını söyledi.
     İş-Kur İl Müdürü Nabi Soysal da Sivasta İş-Kura başvuran kadınlardan eğitim seviyesi yüksek olanların hizmet sektöründe, eğitim seviyesi düşük olan kadınların ise genelde konfeksiyon sektöründe çalışmak için iş talebinde bulunduklarını belirtti.
     Kadın istihdamının desteklenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması konusunda iş piyasasındaki engellerin ortadan kaldırılması gerektiğine değinen Soysal, kadın istihdamının düşük olduğu illerin daha çok desteklenmesi gerektiğini söyledi.
     Program, kadın istihdamına ilişkin sunumlarla devam etti.
     Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen Türkiyede Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu Hibe Programı kapsamında geçen yıl en çok proje yürüten illerden birinin Sivas olduğu belirtildi.
    
     Muhabir: Merve Topuz
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER