Kadın Girimciliğini Geliştirme Semineri

Kadın Girimciliğini Geliştirme Semineri -KASİF Genel Sekreteri Bıyıklı: Kadınların çalışma hayatına büyük oranda katılması ve daha aktif rol alarak girişimcilik faaliyetlerinde bulunması, gelişen ekonomiler için stratejik öneme s


GİRESUN (A.A) - Karadeniz Sanayici ve İş adamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) Genel Sekreteri Yaşar Bıyıklı, Türkiyede kadın girişimci sayısının az olduğunu belirterek, Kadınların çalışma hayatına büyük oranda katılması ve daha aktif rol alarak girişimcilik faaliyetlerinde bulunması, gelişen ekonomiler için stratejik öneme sahiptir dedi.
     Giresun İş Hayatı Dayanışma Derneğince (GİŞHAD) dernek binasında düzenlenen seminerde konuşan Bıyıklı, kadın girişimcilerin artmasına yönelik çalışmalar yapıldığını ve bu durumun gelecek açısından ümit verici olduğunu söyledi.
     İş dünyasında kullanılmayan potansiyelin etkin hale getirilmesinin ve yeni iş sahaları oluşturmanın yolunun nüfusun yarısını oluşturan kadınların girişimciliğinin teşvik edilmesi ile gerçekleşeceğini ifade eden Bıyıklı, bu şekilde piyasadaki dengesizliğin ortadan kalkacağını savundu.
     Bıyıklı, şunları kaydetti:
     Karadeniz kadınlarının karakteristik özellikleri güçlü bir girişimcilik potansiyeli içermektedir. Cesur, dinamik, kendine güvenen, rekabetçi, çalışkan, azimli, dürüst ve lider ruhlu kişilik özelliklerine sahip Karadeniz kadınlarının, sosyal ve aile hayatındaki başarısını, girişimcilik potansiyelini ticari hayata da yansıtması gerekir. Kadınların çalışma hayatına büyük oranda katılması ve daha aktif rol alarak girişimcilik faaliyetlerinde bulunması, gelişen ekonomiler için stratejik öneme sahiptir. Bu güçlü potansiyelden yararlanmanın yolunun kadınların başta ekonomi olmak üzere bütün alanlarda erkeklerin yanında yer almalarını sağlayacak politika ve projelere öncelik verilmesi ile mümkün olacaktır.
    
     -Piyasaların kadın girişimcilere ihtiyacı var-
    
     GİŞHAD Başkanı Şenol Kılıç da piyasaların kadın girişimcilere ihtiyacı olduğunu vurguladı.
     Kadın girişimciliğinin gelişmesini desteklediklerini ve bu amaçla kadın girişimciler komisyonu kurduklarını ifade eden Kılıç, Hedefimiz girişimcilik potansiyeline sahip kadınları da iş dünyasına kazandırmak ve Giresunun gelişmesine katkı sağlamaktır şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Veysel Kara
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Kadın Girimciliğini Geliştirme Semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER