İzmir Sürdürülebilir Kalkınma Diyaloğu Konferansı

İzmir Sürdürülebilir Kalkınma Diyaloğu Konferansı -İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu: Ülke olarak üretmekle ürettirmemek arasında gidip geliyoruz. Duyarlı sivil toplum örgütleri, bunların denetlenmesinden ziyade yapılm


İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ülke olarak üretmekle ürettirmemek arasında gidip geliyoruz. Duyarlı sivil toplum örgütleri, bunların denetlenmesinden ziyade yapılmaması yönünde duruyorlar dedi.
     Kocaoğlu, İzmir Hilton Otelindeki İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ve İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD) işbirliğiyle düzenlenen İzmir Sürdürülebilir Kalkınma Diyaloğu Konferansına katıldı.
     Burada konuşan Kocaoğlu, üretimden vazgeçmenin mümkün olmadığını, koruyacağım diyerek herşeye hayır denilemeyeceğini ifade etti. Bu nedenle, korumanın, çevreci üretimi kontrol ve teşvik etmekten başka çaresinin olmadığını belirten Kocaoğlu, ancak kontrol mekanizmasının işlevini yerine getiremediğini kaydetti.
     Kocaoğlu şöyle konuştu:
     Ülke olarak üretmekle ürettirmemek arasında gidip geliyoruz. Duyarlı sivil toplum örgütleri, bunların denetlenmesinden ziyade yapılmaması yönünde duruyorlar. Yaşanan kötü örneklerden dolayı gerek sivil toplum kuruluşları gerekse vatandaşlar hemen karşı çıkıyor. Onlara hak vermemek elde değil. Çünkü başta kamu kurumları olmak üzere özel sektörün öyle kötü örnekleri var. Bu sürecin atlatılması ancak eğitim, duyarlılık ve çevre bilinciyle olur. Çevrenin bizden sonraki kuşaklara da gerekli olduğunu, kirletmememiz ve kirlettiklerimizi de geriye çevirmemiz gerektiği algısı oluşması lazım.
     Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesinin sürdürülebilir kalkınma ve çevre konusunda yaptığı hizmetlerden örnekler verdi.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldırım
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber İzmir Sürdürülebilir Kalkınma Diyaloğu Konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER