İzmirin sağlık turizmindeki rolü

İzmirin sağlık turizmindeki rolü -Vali Kıraç: İzmire sağlık serbest bölgesinin kurulması, EXPO sürecinde kendimizi daha iyi ifade edeceğimiz bir güç olacaktır -İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu: -İzmir, sağlık


İZMİR (A.A) - İzmir Valisi Cahit Kıraç, kente sağlık serbest bölgesinin kurulmasının EXPO sürecine katkı sağlayacağını söyledi.
     Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Katip Çelebi Üniversitesi ve İzmir Sağlık Turizmi Derneği işbirliğiyle düzenlenen İzmirin Sağlık Turizmindeki Rolü ve Önemi, Sağlık Serbest Bölgesi paneli, Kaya Termal Otelde yapıldı.
     Panelin açılışında konuşan Vali Kıraç, İzmirin tarihsel birikimi ve altyapısıyla sağlık alanında çok iddialı bir dünya şehri olduğunu, ilin EXPO 2020ye sağlık temasıyla aday olduğunu anlattı.
     Diğer aday şehirlerin temasının İzmirin teması kadar güçlü olmadığını belirten Kıraç, son yıllarda sağlık turizminin tüm dünyada geliştiğini, giderek büyüyen bu pastadan yararlanmak istediklerini dile getirdi.
     Dünyada sağlık serbest bölgelerinin çok yaygın olmadığını anlatan Kıraç, Türkiyenin ilk sağlık serbest bölgesinin kurulması için İzmir en uygun yer, altyapısı ve potansiyeliyle. İzmire sağlık serbest bölgesinin kurulması, EXPO sürecinde kendimizi daha iyi ifade edeceğimiz bir güç olacaktır. Bu projenin arkasında olacağız. İzmirde kurulması için gayret gösteriyoruz diye konuştu.
    
     -Kaldıraç olacağına inanıyoruz
    
     İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, kentin potansiyeline rağmen turizm ve hizmet sektöründen yeterli pay alamadığına, EXPOnun hizmet sektörü ve turizmde çıta yükselten bir organizasyon olduğunu vurguladı.
     İzmirde yapılacak sağlık serbest bölgesinin tüm Ege Bölgesini kalkındırmak için kaldıraç olacağına inandıklarını vurgulayan Kocaoğlu, şöyle konuştu:
     2020 EXPO yolculuğuna çıkmış bir kent olarak İzmir, sağlık serbest bölgesinin kurulması için en uygun yerdir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İnciraltının planlanması yönünde 1/25000 planları onaylamıştı. Sanıyorum Bakanımız Erdoğan Bayraktar, 1/5000 ile 1/1000likleri de onaylamış ve planlar önümüzdeki günlerde askıya çıkacak. Eğer bir problem olmazsa İnciraltında hastanelerin ve sağlık otellerinin temelleri atılır ve binalar EXPO 2013 Kasım oylamasından önce yükselmeye başlarsa, EXPOda da elimiz çok güçlenecek. Zaten bu bölgede inşaat yapılabilecek alan 2500 dönüm civarında. İzmir çok kısa bir zamanda sağlık bölgesini kurmuş olacak, çünkü 8-10 yıllık hazırlık var bu bölgede.
     Sağlık Bakanlığı Sağlık Turizmi Daire Başkanı Dursun Aydın ise sağlıkta dönüşüm projesiyle birlikte son 10 yılda batıdan insanların tedavi amacıyla Türkiyeye geldiğini ifade etti.
     Panelin ardından, DEÜ Hastanesi Fizik Tedavi Anabilim Dalı Kaya İzmir Termal Otel Tedavi Ünitesinin açılışı gerçekleştirildi.
    
     Muhabir: Halil Şahin / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber İzmirin sağlık turizmindeki rolü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER