İyi tarım uygulamaları projesi sertifika töreni

İyi tarım uygulamaları projesi sertifika töreni -Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sağlam: İyi tarımın temelinde güvenilir yetiştiricilik var


ORDU (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca uygulanan Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Ordu Ziraat Odası tarafından yürütülen İyi tarım uygulamaları projesinin sertifika töreni düzenlendi.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen törene, Vali Yardımcısı Abdullah Demir, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Musa Sağlam, Ordu Ziraat Odası Başkanı Necat Avcı, Ordu Arcılar Birliği Başkanı Necati Aydın ve çok sayıda çiftçi katıldı.
     Burada konuşma yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sağlam, Ordunun tarımsal potansiyeli yüksek bir il dolduğunu belirterek, Ordunun kayıtlı 112 bin çiftçisi var. Ülkemizde fındık üretiminin yüzde 30unu ilimiz gerçekleştiriyor. Bu anlamda bakıldığında Ordunun ne kadar fındık alanında önemli olduğunu ve Türkiye ihracatında önemli bir ürün olan fındık için Ordunun önemli olduğunu görüyoruz. Ordu için fındık olmazsa olmaz, fındık içinde Ordu olmazsa olmazdır. Her ikisi de birbiriyle tamamen bütünleşmiş iki tane unsurdurdiye konuştu.
     Çiftçilerin modern tarımın gerektirdiği unsurlarla çalışması gerektiğine işaret eden Sağlam, şunları kaydetti:
     İyi tarım uygulamaları projesiyle mutlak surette nicelikten ziyade, nitelik önemli. Ama nicelikte bunun esasını teşkil ediyor. Bu uygulama geçtiğimiz yıl ilk olarak fındıkta başladı. Bu manada 90 üreticimizle uygulamaya başladık. İnşallah bu kapsamda üretici sayısı artacak. İyi tarım uygulamaları ilimizde, bölgemizde ve ülkemizde yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi gerekiyor. Çünkü iyi tarımın temelinde güvenilir yetiştiricilik var. Eğer güvenilir bir yetiştiricilik yapılırsa tüketiciye de güvenilir, sağlıklı ve hijyenik gıdayı da sunmuş oluruz.
     Ziraat Odası Başkanı Necat Avcı ise, iyi tarım uygulamalarını uygulayan üreticilerin ve üretici birliklerinin tarımsal desteklemelerde öncelikli olarak faydalandığını ifade etti.
     Konuşmaların ardından proje kapsamında sertifika almaya hak kazanan üreticilere sertifikaları verildi.
    
     Muhabir: Eyüp Elevülü
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber İyi tarım uygulamaları projesi sertifika töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER