İpekyolu Belediye Başkanları Forumu

İpekyolu Belediye Başkanları Forumu -Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey: İpekyolu şehirlerinin bundan sonra sadece gezi ve turistik amaçlı değil, iş üretmek, kültürel ve sosyal ilişkiler kurmak için de bir araya gel


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, İpekyolu şehirlerinin bundan sonra sadece gezi ve turistik amaçlı değil, iş üretmek, kültürel ve sosyal ilişkiler kurmak için de bir araya geleceklerine inanıyorum dedi.
     Forum kapsamında Zirve Parkta Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu tarafından konuk ülke temsilcilerine yemek verildi.
     Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey törende, 30 ülkeden 120 katılımcının iştirak ettiği forumun çok başarılı geçtiğini belirtti.
     Siirtin Pervari ilçesinde düşen askeri helikopterdeki 17 askerin şehit olması nedeniyle program kapsamında tertiplenen programın eğlenceli kısmını iptal ettiklerini ifade eden Güzelbey, İpekyolu şehirlerinin bundan sonra sadece gezi ve turistik amaçlı değil, iş üretmek, kültürel ve sosyal ilişkiler kurmak için de bir araya geleceklerine inanıyorum dedi.
     Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da İpekyolu şehirlerinin temsilcilerini Gaziantepte ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını dile getirerek, Gaziantepte var olan birlik ve beraberlik anlayışına vurgu yaptı.
     Dünya Vatandaşlar Örgütü ve İpek Yolu Küresel Birliği Başkanı Dr. Young Hoon Kwaak ise Gaziantepi modern ve 21. yüzyılın Rönesans şehri olarak nitelendirdi.
     Kwaak, forumda iki gündür süren çalışmalar sonucunda bazı kararlar aldıklarını ifade ederek, Birinci kararımız, eylem planları hazırlanacak. Hep birlikte İpekyolu Üniversiteleri Ağı kuracağız. Ayrıca genç jenerasyonlar yeni öğrenme yöntemlerini öğrenecekler diye konuştu.
     Konuşmaların ardından forumun 8ncisinin gelecek yıl Güney Korenin Yeosu kentinde düzenlenmesi kararı açıklanarak İpekyolu bayrağının devir teslimi gerçekleştirildi.
     Bu yıl foruma ev sahipliği yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, İpekyolu Bayrağını Güney Korenin Yeosu kenti Belediye Başkanı Ching Seog Kime teslim etti.
     Program, ülke temsilcilerinin birbirlerine hediyeler vermesiyle sona erdi.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Sevil Çelik
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber İpekyolu Belediye Başkanları Forumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER