İnsan Hakları Uluslararası Çalıştayı

İnsan Hakları Uluslararası Çalıştayı -Kocaeli Üniversitesinin Estonyanın Tallinn Üniversitesiyle ortaklaşa düzenlediği İnsan Hakları Uluslararası Çalıştayı başladı (Fotoğraflı - Görüntülü)


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) ile Estonyanın Tallinn Üniversitesiyle ortaklaşa düzenlediği İnsan Hakları Uluslararası Çalıştayı başladı.
     KOÜ Baki Komsuoğlu Kongre Merkezinde düzenlenen çalıştaya ilişkin basın mensuplarına açıklama yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasret Çomak, çalıştaya Tallinn Üniversitesinden 4 öğretim görevlisi ile Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümü öğretim görevlilerinin katılacağını söyledi.
     Çalıştayda, insan haklarının ulusal ve uluslararası düzeyde geldiği en son durum, insan haklarıyla ilgili son gelişmeler ve insan hakları ihlalleri dahil önemli konuların tartışılacağını belirten Çomak, bu çalıştayın diğer çalıştaylardan farklı olduğunu ifade etti.
     Çomak, öğrencinin çalıştayda odak noktası olarak yer alması, görüş ve önerilerinin değerlendirilmesinin çalıştayın özünü teşkil ettiğini anlatarak, etkinliğin sadece öğretim üyelerinin sunduğu, çalıştığı ve tartıştığı bir çalıştay olmayacağını, burada öğrencilerin konuştuğu, tartıştığı ve sunum yapılacağını dile getirdi.
     Üniversitelerinin insan hakları konusunda uluslararası etkinliklere önem verdiğini vurgulayan Çomak, Günümüzde insan hakları ihlallerinin yoğun olarak arttığı dönemde, böyle bir çalıştayın düzenlenmesi, bunun gündeme getirilmesi ve uluslararası boyutta yapılması, hem üniversitelerimiz hem de ülkelerimiz açısından çok önemli bir kazanç ve fırsat olduğunu düşünüyorum dedi.
     Kocaeli Üniversitesinin insan hakları konusunda önemli yayınlarının bulunduğunu kaydeden Çomak, yakın bir gelecekte de kadın hakları ile ilgili uluslararası bir çalıştay düzenleyeceklerini bildirdi.
     Kocaeli ve Tallinn üniversitelerinin öğretim üyeleri ile öğrencilerinin katıldığı çalıştay, yarın sona erecek.
    
     Muhabir: Yunus Emre Günaydın
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber İnsan Hakları Uluslararası Çalıştayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER