İlle de okur

İlle de okur-yazar olsun -Kocaelide Roman vatandaşlar için okuma-yazma kursu açıldı


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) çatısı altında Roman vatandaşlara okuma-yazma kursu açıldı.
     Maria Anne kurs merkezinde açılan kursa katılan kursiyerler, KO-MEKte aldıkları eğitimin ardından Açık Öğretime yazılarak İlkokul diploması almayı hedefliyor.
     Kursiyerlerden Yonca Demirkıran, gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önce hiç okula gitmediğini, okur yazar olmanın anlamını KO-MEKte öğrendiğini belirterek, KO-MEK sayesinde çocukları okula gittiklerinde derslerinde yardımcı olabileceğini ifade etti.
     Kursiyer Elif Demirkıran da kitap okuyanlara her zaman imrenerek baktığını söyleyerek, KO-MEK kursunda okuma yazma branşı olduğunu duyduktan sonra hemen yazıldığını bildirdi.
     Gördüğüm eğitim sayesinde cahillikten kurtuldum diyen Demirkıran, Artık ben de kitap okuyabiliyorum. Açıköğretime yazılarak ilkokul diplomamı almak istiyorum diye konuştu.
     Gelini Elif Demirkıranla aynı sıraları paylaşan Kadriye Demirkıran ise artık başkalarına sormadan istediği yere okuyarak ulaşabildiğini dile getirerek okuma yazması olmayan vatandaşlara KO-MEK kurslarında eğitim almalarını tavsiye etti.
     Kocaelinin Halk Üniversitesi olarak adlandırılan, 2004 yılından beri eğitim faaliyetlerine aralıksız devam eden KO-MEK, okuma-yazma kursunun yanı sıra Roman vatandaşlar için Ev ve Kurum Temizliği, Düz Dikiş Makineci, Giyim ve Bilgisayar Kullanımı kurslarında da mesleki eğitim veriliyor.
    
     Muhabir: Yunus Emre Günaydın
     Yayıncı: Murat Paksoy

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER